Soud v Brně se vrátí ke kauze knižního vydání Hitlerových projevů

09.07.2014 7:13

Městský soud v Brně dnes znovu projedná kauzu knižního vydání projevů nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Proces začal v červnu, ale první jednání zdrželo čtení dlouhých pasáží z knihy, na kterém trvala obhajoba. Dnes by měl soud pokračovat v dokazování.

Soud v Brně se vrátí ke kauze knižního vydání Hitlerových projevů
Foto: pevnosti.kvalitne.cz
Popisek: Signatáři mnichovské dohody

Obžaloba konkrétně směřuje proti brněnskému vydavatelství Guidemedia etc, jeho spolumajitelům Pavlu Kamasovi a Lukáši Novákovi a autorovi komentářů k projevům Stanislavu Beerovi. Za propagaci nacismu jim hrozí až deset let vězení. V červnu odmítli vypovídat, stejně jako v přípravném řízení. Vypovídal jen Tomáš Pecina, jenž zastupuje nakladatelství jakožto právnickou osobu. Vydání historického materiálu nelze podle něj považovat za trestný čin.

Kniha vyšla v roce 2012 v nákladu 10 000 kusů, její spornou část představují zejména spojovací redakční texty mezi jednotlivými projevy. Vydavatelé knihu v červnu před justičním palácem rozdávali návštěvníkům soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…