Soudkyně, která osvobodila Nečasovou-Nagyovou, má na stole další horkou kauzu z Nečasovy éry

07.06.2017 16:43

Soudkyně Helena Králová na sebe upoutala pozornost v kauze údajného zneužití vojenského zpravodajství Janou Nečasovou, dříve Nagyovou. Soudkyně Nečasovou osvobodila, ale případ jí byl odejmut a dostala ho na stůl jiná soudkyně. Teď dostala Helena Králová na stůl další velkou kauzu z období vlády expremiér Petra Nečase.

Soudkyně, která osvobodila Nečasovou-Nagyovou, má na stole další horkou kauzu z Nečasovy éry
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Soudkyně Helena Králová dostala na stůl další citlivou kauzu. Jde o případ, v němž hraje hlavní roli dvacetimilionový úplatek. O kauze informuje server Neovlivní.cz.

„Případ dvacetimilionového úplatku spadá do éry vlády Petra Nečase, kdy Ministerstvo obrany řídil Vlastimil Picek, dnešní starosta Brandýsa nad Labem. Resort tehdy řešil transakci s lukrativními pozemky vojenského areálu Vincentium v Praze na Břevnově, o které měla zájem firma Limes Romanus s anonymními akcionáři. Aby vše dopadlo ke spokojenosti firmy a ta mohla zahájit výstavbu developerského projektu, dostal její zástupce Vít Kraus podle obžaloby jasnou nabídku: dejte dvacet milionů a ministerstvo vám vyjde vstříc,“ píše server.

Celý článek naleznete zde

Kraus si ovšem žádost o úplatek nahrál a vše oznámil policii. Strážci zákona zmíněných 20 milionů dodali. Úplatek skončil v advokátní úschově jedné advokátky spolupracující se žadatelem o úplatek. Onen žadatel byl však jen prostředník a není úplně jasné, ke komu měly peníze doputovat. Policie totiž zakročila dřív, než dvacet milionů došlo ke konečným hráčům. Prostředník o jednom z nich mluvil jen jako o „panu nejvyšším“.

Původně bylo v kauze obžalováno šest lidí, nakonec se celý případ smrskl jen na tři lidi – Viktor Labský, Jaroslav Breník a advokátka Ludmila Hudcová. Všichni odmítají, že by se dopustili čehokoli nezákonného.

„Oba muži jsou obžalovaní, že vymáhali úplatek, advokátka pak z legalizace peněz, které měla skupina prohnat přes Kypr. Jaroslav Breník na odposleších konstatoval, že jediné, co nepůjde přes advokátku, je ta ‚jednička, co se dávala nejvyššímu, aby to začalo a aby to šlo naším směrem‘. Koho myslel tím nejvyšším, to už obžaloba neuvádí. Stejně jako nezmiňuje, pro koho přesně bylo oněch 20 milionů určeno,“ píše server.

Dokáže ale soudkyně Králová zjistit, kdo byl pan nejvyšší? To ukáže až čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…