Soudruhu Havlíčku! Ajaj, to je p*del! Ministr se pořádně spálil a lid se baví

28.02.2020 19:29

Z „multiministra“ Karla Havlíčka si dělali Češi srandu. Ministr průmyslu, obchodu a dopravy na Twitter sdílel příspěvek z noci, kdy začal padat sníh. „Jsme připraveni, lidé i technika v plné pohotovosti. Máme nastartováno celkem 180 sypačů a připraveno 600 pracovníků,“ svěřil se na Twitteru. Reakce? „Až na to, soudruhu Havlíčku, že SSÚD Bernartice není u Humpolce, ale o 3 sjezdy a 25 km jinde,“ upozornil ministra na nepřesnost jeden uživatel Twitteru. „Manželce se rozbila sušička na prádlo a vypadá to u nás jak na Starém bělidle. Nemohl byste k nám dneska zaskočit a mrknout se na to?“ napsal bývalý ředitel Komerční banky. A bylo toho víc! Informovalo o tom Echo24.

Soudruhu Havlíčku! Ajaj, to je p*del! Ministr se pořádně spálil a lid se baví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Anketa

Stydíte se za premiéra Andreje Babiše?

8%
92%
hlasovalo: 26551 lidí

Češi si začali dělat srandu z ministra průmyslu a obchodu a ministra dopravy Karla Havlíčka. Ten působí též jako místopředseda vlády. Ten se v poslední době na sociálních sítích prezentuje jako člověk, který zvládne všechno, má řešení na každý problém a dohlíží na to, aby každý dělal to, co má. „Naposledy se ve čtvrtek před půlnocí a v pátek ráno chlubil, jak kvůli sněžení v noci dohlížel na práci sypačů a pracovníků Ředitelství silnic a dálnic. Lidé se do něj proto pustili a řetězově mu píší, aby přišel vyřešit i jejich potíže včetně porouchané sušičky nebo rozbité postele,“ napsal web Echo24.cz.

Celý článek ZDE

Ministr si zakládá na práci se sociálními sítěmi stejně tak jako právě premiér. Na svém twitteru totiž sdílel včera v noci příspěvek, jak stojí u silničářské techniky, když poté, co začalo sněžit, si odskočil na Středisko správy a údržby silnic Bernartice. „Jsme připraveni, lidé i technika v plné pohotovosti. Máme nastartováno celkem 180 sypačů a připraveno 600 pracovníků,“ svěřil se na Twitteru.

 

 

V diskuzi se seběhla celá řada falešných profilů, které parodují politiky ANO. Profil falešného Dana Ťoka, bývalého ministra dopravy, který rezignoval cca před rokem, k tweetu poznamenal: „Bacha, to je kalamitní sníh! Fakt svinstvo,“ čímž nejspíše odkazoval na kalamity na dálnici D1, které Ťok během svého ministrování prožil.

Jaroslav Faltýnek, falešný profil prvního místopředsedy hnutí ANO, se zase zeptal, zda to tedy pomohlo. Na to mu odpověděl uživatel Radoslav Isl, který napsal, že to bude v pohodě. „Havlíček přijel na SSÚD a za volantem sypače už dávno seděl Babiš. Fotografie se připravují,“ dodal.

Byli tam však i tací, kteří upozornili ministra Karla Havlíčka na chybu, které se v tweetu dopustil. „Až na to, soudruhu Havlíčku, že SSÚD Bernartice není u Humpolce, ale o 3 sjezdy a 25 km jinde. Jeden z odborníků z bandy estébáka soudruha Bureše,“ sdělil jeden uživatel Twitteru. Vítek Volák k tomu dodal, že to byla nejspíš chyba v systému soudruhů z PR.

V návaznosti na tento příspěvek se však Twitterem začaly šířit tweety, které si vzaly z příspěvku pana ministra inspiraci. „Dobrý den, pane ministře @KarelHavlicek_ manželce se rozbila sušička na prádlo a vypadá to u nás jak na Starém bělidle. Nemohl byste k nám dneska zaskočit a mrknout se na to? Díky a ať se daří, R,“ napsal Radovan Vávra, bývalý ředitel Komerční banky.

 

 

Dnes ráno však ministr tweetoval znova. Pochválil silničáře, že zvládli situaci na jedničku a informoval, že za posledních 24 hodin najeli silničáři přes 9 000 km na dálnicích a na silnicích prvních třídy najeli dalších 10 300 km. „Klíčové komunikace bez problémů. Nechtěli jsme nic podcenit, proto proběhla noční akce Ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic. Děkujeme,“ zakončil tweet.

 

 

Reakce nenechala na sebe dlouho čekat a například uživatel Buldoczech nasdílel pod příspěvek ministra komentář známého uživatele Twitteru – Jie. Ten napsal, že psovi se rozpadá bouda, tak zda by se na to ministr nepřišel podívat.

 

 

Twitterem se však začaly šířit další reakce. Uživatelka Aja X Havlíčka prosila, jestli by „nemohl zaskočit“ a vymalovat kuchyň, protože malíř jí na poslední chvíli odřekl.

„Máme doma rozbitou postel, noha uprostřed držící rošt je trochu nalomená a celý šroub je uvolněný. Nemohl byste k nám dneska zaskočit a mrknout se na to? Díky a ať se daří,“ ptá se zase uživatelka Markéta.

 

 

Poté například již výše zmíněný Buldoczech napsal k příspěvku ještě jednu poznámku. „Pane multiministře. Hospody jsou pořád strašný a hygiena zoufalá. Mohl byste s tím něco udělat? Předem děkuji, Pohlreich.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…