Soukromníci proti levici. Na Václaváku chtějí odstartovat velký protest proti Babišovi, zahraje k tomu hudba jeho mládí

26.10.2015 22:06

Strana soukromníků České republiky burcuje občany proti levicové vládě. Na státní svátek ve středu 28. října zve lidi na Václavské náměstí. Soukromníci chtějí zastavit současný levicový tlak. Setkání podpoří europoslanec a šéf Strany svobodných občanů Petr Mach. Hrát bude legendární kapela Turbo a vystoupí zpěvák Bohuš Matuš.

Soukromníci proti levici. Na Václaváku chtějí odstartovat velký protest proti Babišovi, zahraje k tomu hudba jeho mládí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strana soukromníků ČR podává ůstavní stížnost proti zákonu zavádějícímu povinnost kontrolních hlášení DPH

Na Václavák zvou Soukromníci všechny občany, kteří mají obavy o svou svobodu. Má to být projev nevole vůči současné levicové koaliční vládě. V ní se podle nich schovávají konzervativně se tvářící lidovci a hlasují pro všechno, co ČSSD a ANO upečou. „Chceme vyzvat vládu České republiky, aby revidovala své programové cíle, opustila plány na zavedení nových nástrojů regulace, kontroly a represe podnikavých a iniciativních občanů, jejichž činorodost je podhoubím naší ekonomiky a prosperity. Chceme vyzvat vládu, aby zastavila růst výdajů na státní aparát, nenavyšovala počet státních zaměstnanců, snížila úroveň administrativní zátěže, byrokracie a zásahů do soukromí občanů. Vyzýváme vládu, aby liberalizovala tržní prostředí, zjednodušila daňový systém a snížila daně. Rovněž aby snížila míru přerozdělování a výši státního zadlužení,“ řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda Strany soukromníků Rudolf Baránek.

Soukromníci vyzvou na setkání na Václaváku k nenásilnému, avšak aktivnímu odporu proti bujícímu všemocnému státu, který má snahu občany kontrolovat často až na úroveň šikany. „Vyzveme k občanské neposlušnosti. Nenecháme si zničit poslední zbytky podnikatelských svobod pro malé a střední podnikatele i střední třídu jako takovou. Nikdy jsem si nemyslel, že pětadvacet let po pádu komunismu budu muset jít zase na náměstí. Je to ale naprosto nutné,“ tvrdí Bedřich Danda ze Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR.

Středeční setkání podpoří i známý zpěvák Bohuš Matuš, který již figuruje v celostátní kampani Soukromníků. Na Václavském náměstí ve středu zazpívá hymnu České republiky.       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…