Spáchejte sebevraždu. Klaus st. proti Babišově vládě, profesorovi i novinářům

01.06.2020 12:34

Druhý český prezident Václav Klaus se zamyslel nad tím, zda by ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek neměl spáchat japonskou rituální sebevraždu. Poté udeřil na vládu Andreje Babiše (ANO), že se jí zalíbilo v posilování vlastní moci a jen nerada uvolňuje koronavirová karanténní opatření.

Spáchejte sebevraždu. Klaus st. proti Babišově vládě, profesorovi i novinářům
Foto: FB Petr Macinka
Popisek: Exprezident Václav Klaus se šátkem okolo krku

Exprezident Václav Klaus v komentáři pro server E15 napsal, že se svět nechal ovládnout panikou z nemoci COVID-19. Tuto paniku prý notně přiživovala média. Přitom ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek v květnu připustil, že šedesát procent úmrtí uváděných ve statistikách COVID nebylo primárně na COVID-19.

Neměl by spáchat harakiri? Koneckonců by se to mohlo svést na COVID-19. Souvislost by to určitě mělo,“ řekl Klaus.

Poté kroutil hlavou nad tím, proč mnozí jeho čeští spoluobčané nosí venku roušky, i když už je nosit nemusejí. „Byla to poslušnost, nebo spíše strach? Nebo důkaz nesmírné moci médií, která vědomě přehánějí, respektive reportují bez kontextu,“ poznamenal Klaus.

Má na mysli například zveřejňování počtu obětí nemoci COVID-19 v Rusku bez toho, aby bylo zdůrazněno, že v této největší zemi světa žije téměř čtrnáctkrát větší počet lidí než v Česku, takže vyšší počet úmrtí v absolutních číslech lze očekávat, ale kdybychom vzali například počet úmrtí na sto tisíc obyvatel v dané zemi, zjistíme prý, že situace není zdaleka tak strašná, jak média naznačují.

„Má reportování tohoto stylu smysl? Není právě ono příčinou paniky, strachu a chaosu?“ otázal se druhý český prezident.

Poté se věnoval ekonomické situaci v České republice a ocenil na hnutí ANO, že odolává snahám sociálních demokratů, kteří by si prý rádi podmanili trh.

Jedním dechem si však posteskl, že se vládě zalíbilo v sešněrování státu karanténou natolik, že nechce opatření rozvolňovat rychleji. „Po bitvě je sice každý generálem, zejména když v ní nebojoval, ale – alespoň na počátku – nebyl důvod naši vládu extrémně kritizovat. Teď už je to horší, teď už reaguje evidentně opožděně. Karanténa se jí zalíbila a rozvolňuje pomalu,“ napsal Klaus.  

Lidé si podle exprezidenta zvykli sedět doma a pobírat dávky, takže s ohledem na již zmíněné počty mrtvých má Klaus větší strach z toho, zda se Češi budou chtít vrátit do práce, než z koronaviru. „Dělám si větší starosti, zda se nám vůbec vrátí zaměstnanci naši, z nichž mnozí si – při štědré státní podpoře – zvykli na nepráci. Je nejasné, jak budou pokračovat dodávky zboží z Číny, když ji naši komunální politici tolik nenávidí,“ varoval Klaus.

Další ránu by prý české ekonomice mohli zasadit Zelení, pokud nám zakážou vyrábět klasická auta. Nepůjde jen o auta.

Největší obavu má ale z toho, jak snadno jsme se v čase karantény vzdali svých svobod.

„Musíme si zvyknout na to, že budeme často posíláni do karantén nejrůznějšího typu. Budeme-li protestovat, budou to karantény horšího typu. Opovržlivé pohledy orouškovaných na neorouškované na našich ulicích slibují pro budoucnost to nejhorší,“ zvedal varovně prst druhý český prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…