Španělský premiér Sánchez sází na 5G budované Telefónicou a Huawei

16.10.2020 10:10

Španělský premiér Pedro Sánchez podpořil účast technologické společnosti Huawei na budování sítí páté generace na území Španělska a sousedního Portugalska. Spolupráci s Huawei povede jeden z hlavních operátorů, španělská Telefónica. Ta se zaručila, že do konce letošního roku bude 75 procent španělského území pokryto 5G. Informace publikoval španělský zpravodajský portál La Razon.

Španělský premiér Sánchez sází na 5G budované Telefónicou a Huawei
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Sánchéz oznámil svůj závazek k rozšíření technologie 5G ve Španělsku na společné tiskové konferenci s portugalským předsedou vlády Antóniem Costem v rámci španělsko-portugalského summitu, který se konal uplynulý víkend v portugalském městě Guarda. Na summitu obě vlády schválily tzv. Společnou strategii přeshraničního rozvoje, který umožní společný rozvoj pěti strategický cílů. Jedním z nich je právě rozsáhla implementace sítí nové generace. 
 

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
 
Španělský premiér Pedro Sánchez zdůraznil, že expanzi 5G ve Španělsku z velké části povede operátor Telefónica. Ta může využívat technologie společnosti Huawei společně s dalšími evropskými a americkými technologickými společnostmi, jak uvádí La Razon. „Budeme pokračovat v sázce na tuto technologii  a budeme diverzifikovat spojení s ostatními operátory, a to nejen v rámci našeho kontinentu, ale také z Číny,“ prohlásil Sanchez, který zároveň vyzval svého portugalského protějška, aby se připojil k nové generaci telekomunikačního projektu. 
 
Dle Sáncheze se může díky 5G infrastruktuře celý Pyrenejský poloostrov proměnit v interkomunikační datový hub. Zdůraznil ovšem nutnost dostupného 5G pro všechny občany ve všech koutech Španělska i Portugalska, na čemž musí obě země pracovat společně. 
 
Sanchézovo prohlášení přichází po vlně vzdoru proti technologické společnosti Huawei, kterou na evropském území odstartovala Velká Británie. Obvinění vznesená proti čínské společnosti, firma dlouhodobě odmítá. Španělský přístup odráží v lednu vydaný soubor doporučení Evropské komise, která vydala soubor doporučení tzv. EU Toolbox, který mimo jiné nabádá k diverzifikaci dodavatelů za účelem zajištění vyšší bezpečnosti sítí 5G.
 
Komerční sdělení
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…