Spící zastupitel ANO nám vzkázal: Já nespím! Manipulace, dezinformace. Já jsem odborník! Šéf Stropnický ho ihned zpražil, stejně jako Babiš

24.02.2017 10:58

Ostuda, omlouvám se. Tak reagoval Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, na sérii fotografií Jaroslava Štěpánka. Tento pražský politik ANO je na nich zachycen během jednání se zavřenými očima. Podle vlastního vysvětlení ale nespí. Do redakce ParlamentníchListů.cz navíc napsal dopis, kde se ohrazuje proti našim materiálům a dotazuje se, zdali jde o placenou kampaň magistrátu. Nepřímo tak útočí na primátorku Krnáčovou, která pražskou radnici vede.

Spící zastupitel ANO nám vzkázal: Já nespím! Manipulace, dezinformace. Já jsem odborník! Šéf Stropnický ho ihned zpražil, stejně jako Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitelé ANO 2011 Jaroslav Štěpánek (vlevo) a Michal Hašek

Shrňme fakta. Už loni zachytil Deník.cz Jaroslava Štěpánka, ověnčeného téměř dvěma desítkami funkcí, jak spí. Totéž se podařilo o mnoho týdnů později také fotografovi ParlamentníchListů.cz. Na snímky jako první reagoval Facebook. Fotografie obletěly desítky tisíc uživatelů, aniž to Štěpánek jakkoli hodnotil. Proti tvrzení na Facebooku se neohradil, podle našich informací neposlal jakoukoli žádost o stažení.

„Nic nám tento papaláš nezaslal,“ uvedl naší redakci admin skupiny, vystupující pod jménem Petr. „Jestliže tento frajer usne v práci, okamžitě by ho měli vyhodit. Díky Faktoru S a ParlamentnímListům.cz, že se tématu věnujete. Za nás mohu říct, že dosah fotek byl v součtu kolem 480 000,“ doplnil admin skupiny, která se Štěpánkem zabývá.

Ale co na to vlastně samotný zástupce ANO a předseda hnutí na Praze 10? Naznačil, že jde o lži a placenou kampaň.

„Jsem jako řada jiných politiků starší člověk – na tom snad není nic špatného – a pokud mám na jednání zastupitelstva či rady zavřené oči, tak to rozhodně neznamená, že spím,“ píše naší redakci. „Podle zjištění Českého rozhlasu měly nebo mají ParlamentníListy.cz uzavřenou smlouvu s hlavním městem Prahou a na jejím základě měly vydávat v redakční části anonymní články. Sdělte mi, prosím, zda je i dnešní článek součástí nějaké kampaně placené z veřejných peněz a případně kdo přesně je jejím zadavatelem ze strany města,“ ptá se Štěpánek. Nepřímo tak útočí do vlastních řad. Primátorkou Prahy je Adriana Krnáčová, rovněž z hnutí ANO.

Že je Štěpánek jediný, kdo se není schopen podívat pravdě do očí, potvrzuje také Martin Stropnický, předseda ANO v Praze. Jak v pátek sdělil ParlamentnímListům.cz, kauzou spícího Štěpánka se hodlá osobně zabývat celé vedení na nejbližší schůzi. „Jeho záležitost bude projednána při první možné příležitosti, tedy při březnové schůzi,“ odpověděl na dotaz ministr obrany.

„Velká kumulace funkcí i ‚únava‘ na schůzích je samozřejmě něco nepřípustného,“ dodal s tím, že Štěpánek bude (vy)řešen striktně v souladu se stanovami hnutí. A co předseda ANO Andrej Babiš? Podle vyjádření, které poskytl naší redakci, už není pro Štěpánka v hnutí ANO místo.

Nabízíme hnutí ANO fotografie, na kterých Jaroslav Štěpánek „nespí“. Věříme, že jim usnadní „dokazování“ jeho aktivity:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…