Špidla by se zlému psovi ubránil. Kabelu do tlamy a jede se dál

28.08.2010 15:00

Vladimír Špidla vyzraje nad kdekým, dokonce i nad divokým psem. Ze svých mladých poštovských let totiž ví, jak na něj.

Špidla by se zlému psovi ubránil. Kabelu do tlamy a jede se dál

"Rozlícená čtyřnohá stvoření řítící se na obranu svých rajónů nejsou jen hrdinové filmových komedií, ale představují pro pošťáky skutečné riziko povolání. Obrana spočívá v tom, že uděláte razantní krok dopředu a strčíte rozdivočelému psu do tlamy poštovní kabelu," vysvětluje Špidla ve své knize "Kávu ne, radši infuzi", jak se zvířetem řádně zatočit.

Techniku obrany proti rozezlenému nejlepšímu příteli člověka se dozvěděl při instruktáži v sedmdesátých letech. To totiž pracoval jako pošťák na Jindřichohradecku. Prý pokud je ale pes skutečně výrazně agresivní, podle poštovního zákona nemusí pošťák do domu jeho pána doručovat vůbec.

Každému hrozí v práci nebezpečí

Úsměvná historka s obrannou taktikou předchází ve Špidlově knize kapitole o pracovních úrazech. "Každé povolání s sebou nese nějaká rizika. Kadeřnicím hrozí alergie kvůli chemikáliím, stavbařům pády, servírkám a číšníkům v kuřáckých restauracích rakovina plic, kuchařům a kuchařkám popáleniny," uvádí příklady.

Následně líčí, kterak právě tento problém náležel do jeho kompetencí za dob, kdy byl evropským komisařem. A jak se mu zadařilo, když úspěšně vydal dokument "Strategie pro zdraví a bezpečnost při práci 2007-2012" a pokusil se snížit počet pracovních úrazů v rámci Evropské unie až o čtvrtinu.

Uklizený premiér vrací úder

Špidla se do povědomí dostal v roce 2001, kdy se stal předsedou ČSSD. Rok na to usedl do křesla premiéra a v roce 2004 ho kolegové pomohli "uklidit" do Bruselu. Tam měl na starosti zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti. Po letošním návratu do domácího politického života se rozhodl kandidovat v podzimních volbách do Senátu.

Kniha "Kávu ne, radši infuzi" má podtitul "Bruselské postřehy českého eurokomisaře a zákulisní historky jeho asistentky". Skládá se ze Špidlových příspěvků o předmětu jeho profesního zájmu, tedy o sociální politice, a ze zákulisních dodatků Magdalény Frouzové. Vydá ji v září nakladatelství Vyšehrad. 

Čtěte:

Mezi kandidáty ČSSD do Senátu bude i Špidla

Proti vládě demonstrujme, vybízí ČSSD Špidla

Foto: eu2009.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…