Špindíro pravdoláskařská, jseš nechutná. Zásadní aktivita umělců a celebrit na internetu

15.12.2015 11:14

„Nejraději bych tě, ty cigánku, utopil a vymlátil i celou tvoji rodinu. Baculka dobrá na zabijačku, ale ne v posteli, protože kvičí jako prase před porážkou. Buzíci jsou nemocní lidé a nemají právo na nic, jen na léčení a nebo držet hubu! Pochodují městy, jako kdyby jsme se z nich měli posrat!“ Takové a mnoho dalších podobných šokujících vět nyní lze spatřit v televizi i na internetu. Probíhá totiž kampaň s názvem Jsme v tom společně, která upozorňuje na to, že nenávistné komentáře, takzvané hejty, se netýkají jen příslušníků menšin.

Špindíro pravdoláskařská, jseš nechutná. Zásadní aktivita umělců a celebrit na internetu
Foto: Archiv PV
Popisek: Pavel Vítek

Anketa

Který z českých politiků vás v roce 2015 potěšil?

69%
1%
1%
1%
11%
0%
2%
hlasovalo: 14418 lidí

Kampaň organizuje projekt HateFree Culture, který je spolufinancován Úřadem vlády ČR. Ten na projekt dává 20 % prostředků. Dále je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

„Téměř dva a půl milionu nenávistných komentářů na adresu menšin nebo některých sociálních skupin se během posledního roku objevilo na českém internetu. Více než čtyřicet známých i neznámých osobností prostřednictvím svých dokumentárních portrétů upozorňuje na to, že hejty se netýkají jen příslušníků menšin. Jejich portréty doprovází nenávistné a urážlivé komentáře, které jim přišly e-mailem, objevily se jako komentáře pod příspěvky na Facebooku nebo v diskusních fórech,“ vysvětluje smysl kampaně webová stránka HateFree Culture.

Svou tvář kampani propůjčili například spisovatelka Irena Obermannová, herečka Sandra Nováková, dokumentaristka Apolena Rychlíková, zpěvák Pavel Vítek s partnerem Janisem Sidovským, zpěvačka Tonya Graves, herečka Berenika Kohoutová, herci Lukáš Hejlík nebo Jakub Žáček. Mezi fotografovanými jsou i muslimové, Vietnamci, Romové, senioři, lidé s odlišnou sexuální orientací, lidé s onemocněním HIV/AIDS, bývalí uživatelé drog apod.

Herečka Sandra Nováková

Janis Sidovský a Pavel Vítek

Spisovatelka Irena Obermannová

Dokumentaristka a aktivistka Apolena Rychlíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…