Spolupracovník ČT a publicista Kučera to vytmavil dvojici Pirátů, kteří si zašli na ruskou ambasádu: Jestli jdou ve stopách Zemana...

13.05.2018 16:29

Novinář, publicista, scénárista a spolupracovník České televize Vladimír Kučera se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zamyslel nad návštěvou Pirátů na ruském velvyslanectví u příležitosti oslav Dne vítězství.

Spolupracovník ČT a publicista Kučera to vytmavil dvojici Pirátů, kteří si zašli na ruskou ambasádu: Jestli jdou ve stopách Zemana...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Ve většině voleb jsem víceméně přesně odhadl, kdo bude vítězným žralokem. I plus minus velikost voličského sousta, které ukousne. Tyto predátory jsem nikdy nevolil. Mám smysl pro vyvažování,“ sdělil Kučera se slovy, že si před podzimními volbami pohrával s myšlenkou volit Piráty. 

„To, co v hlavním městě předvádí ANO, je vskutku zpovykané. A stranu, kterou očekávám na čele pražského volebního potravního řetězce, jsem nikdy nevolil a volit nebudu,“ sdělil dále Kučera.

Svůj názor však změnil poté, co viděl Piráty Mikuláše Peksu a Danu Balcarovou s ruskými pelmeněmi. „Piráti mají hlad. A hladové strany jsou schopny ukojit svoji potřebu čímkoliv. Navíc: s jídlem roste chuť. Třeba kdyby jim Rusové příště nabídli originální kaviár z kaspického jesetera ‚belugy‘ a vodku Putinku, která sice není nejkvalitnější, ale pít se musí, nechali by se na zadním sedadle motorky Jaroslava Foldyny odvézt i na setkání s neziskovou organizací Noční vlci,“ dodal Kučera a podotkl, že zábavné byly i následující pirátské řeči. 

  • Původní text ZDE

„Prý s Ruskem se musí mluvit. Takhle se dlouho vyjadřovali demokratičtí politici před druhou světovou válkou: ‚S panem Hitlerem se musí jednat a mluvit.‘ Čím to skončilo, víme,“ řekl a vzpomněl i na Stalina.

„Že byl na ambasádě Zeman, není se co divit. Jdou-li Peksa a Balcarová v jeho stopách, mohli po recepci navštívit královské klenoty. Jistě se jim líbilo, jak letos hradní pán rusky plácal v projevu páté přes deváté. A snad zaregistrovali, že den před tím na Vítkově měl jídelní a picí otvor uzamčen. Naši hrdinové a padlí mu nestáli za slovo. Nebo se možná bál, že se po jeho projevu odněkud z nebes ozvou poslední slova z Krylovy Písně Neznámého vojína,“ dodal Kučera, že pokud chtěli Piráti uctít památku padlých mladých sovětských vojáků, mohli zajít na Olšanské hřbitovy.

„Pochopil jsem tedy, že Piráti mají velký politický hlad. Proto je volit nebudu. Chápu, že na mém jednom hlasu jim nezáleží. Podle podobných vystoupení, jako bylo ono Peksovo a Balcarové, se chtějí Piráti zakousnout do krajíce voličů okamurovců a komunistů, případně Foldynova křídla ČSSD a jisté části příznivců ANO,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…