Spravedlnost existuje, ale značně kulhá, píše komentátor Fendrych

13.04.2012 22:18

Rozsudek nad Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou vzbuzuje značně rozporuplné pocity. Na jedné straně stojí neoblomnost a nestrannost soudce, na druhé straně podle některých neúměrně nízký trest pro Víta Bártu, o jehož vině nepochybuje ani komentátor serveru Týdne.cz Martin Fendrych.

Spravedlnost existuje, ale značně kulhá, píše komentátor Fendrych
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

„Hukot. Divák má chvíli pocit, že spravedlnost přece jen existuje. Jan Šott potvrdil svou pověst nekompromisního, neprodejného soudce. Pěkné,“ reaguje komentátor na verdikt odsuzující Víta Bártu na osmnáct měsíců s třicetiměsíčním odkladem a Jaroslava Škárku na tři roky nepodmíněně za podvod a křivé obvinění.

Ve skutečnosti prý ale verdikt představuje obří prohru české politiky. „Navíc každý soudný člověk cítí, že něco přece jen není v pořádku,“ pozastavil se Fendrych a pokračuje vysvětlením. „Škárka, ten méně důležitý, ten patlal, kterému nikdo nevěří ani nos mezi očima, dostal 3 roky natvrdo. Přitom konstruktérem véček a jejich ABL politiky, šmírpolitiky, byl právě Bárta. Každému minimálně myslícímu tvorovi je jasné, že si Bárta některé poslance kupoval, že je uplácel, aby poslouchali.“

Spravedlnost kulhá

Tento výsledek je však důsledkem nastaveného systému soudů, který soudí výhradně na základě důkazů, nikoliv toho, co „se ví“. V tomto případě však důkazy pro Bártovo tvrdší potrestání nestačily. „Odtud plyne, že spravedlnost kulhá. My, šokovaní diváci, neposuzujeme důkazy podle paragrafů. My nosíme v hlavách, mozcích, všecky ty informace o Bártovi, jeho VV, jeho klace a suitě, o propojení s bezpečnostní agenturou, o metodách, které používali, o sběru kompromitujících materiálů, odposleších, sledování politiků, o všem tom bártohnusu,“ dodává.

„Ovšem soudce Jan Šott a jeho senát? Klobouk dolů a díky za takové rozsudky. Jen víc a houšť,“ uzavřel Martin Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…