Stanislav Křeček sledoval v ČT reportáž o sociálním bydlení: Hodina úvah odborníků a pak... dostal slovo starosta Karviné

01.11.2018 21:35

Zástupce veřejného ochránce práv Stanislav Křeček se opět zaměřil na bytovou problematiku. Vyjádřil se na Facebooku k problému sociálního bydlení. Podle něj je debata k ničemu, když není možné pojmenovat problém. “Máme 700 volných bytů, ale těmto lidem je nedáme, protože se nechovají řádně,” citoval starostu z Karviné. A v komentářích došlo i na politiky.

Stanislav Křeček sledoval v ČT reportáž o sociálním bydlení: Hodina úvah odborníků a pak... dostal slovo starosta Karviné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupce Veřejného ochránce práv Stanislav Křeček

Stanislav Křeček reagoval na tuto reportáž ČT24 o zákoně o sociálním bydlení, který nakonec nebude. Podle ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové je možné vytvářet sociální byty i bez zákona, který by to obcím nařizoval. Dostálovou prý ovlivnila argumentace starostů. Zákon o sociálním bydlení připravila již bývalá Sobotkova vláda, nakonec ale podle ČT24 padl po jedné z rozmíšek koaličních sociálních demokratů a ANO.

Celý pořad ZDE:

Bývalý poslanec Křeček o zmíněné reportáži napsal toto: “S velkým zájmem jsem včera večer sledoval diskusi o problematice sociálního bydlení na ČT 24. Po hodině úvah různých odborníků o tom, že musíme posílit sociální práci a stavět nové byty, dostal slovo starosta Karviné, který tomu dal realistický základ: máme 700 volných bytů, ale těmto lidem je nedáme, protože se nechovají řádně, nepracují, do naší obce nepatří a nechci mít z města ghetto! Vědí ‘odborníci’, v čem je vlastně problém ?”

“Dobrý, přeci nedopadnou jak ve Vsetíně,” píše Anett Lukášková o městě, kde zapůsobil Jiří Čunek.

“Přesně. V Bohumíně na Karvinsku se s tím vypořádávali a vypořádali, ale byli obviňováni z rasismu. Ale starosta řekl, že kdo neplatí nájem, ničí byt a dělá bordel, má smůlu,” souhlasil Jakub Laurentius.

“Skutečně sociální bydlení mají zákonodárci, pokud do Prahy dojíždí...a pokud ne, tak mají aspoň sociální kanceláře.” otočil na zákonodárce pozornost František Štván.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…