Stanjura vyzval Vojtěcha k odstoupení: Hřebíček do rakve

17.07.2020 20:23

Předseda klubu poslanců ODS Zbyněk Stanjura volá po rezignaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Podle Stanjury Vojtěch nezvládl situaci na Karvinsku – i když minulý týden hovořil o zvládání situace, tak nakonec přijal náhlé zpřísnění opatření v celém Moravskoslezském kraji. Stanjura proto žádá i odstoupení ředitelky Krajské hygienické stanice Pavly Svrčinové. Oba kritizovaní ale odstoupení dle svých slov nechystají.

Stanjura vyzval Vojtěcha k odstoupení: Hřebíček do rakve
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Přestože ministr zdravotnictví Adam Vojtěch opakovaně hovořil o zvládání situace na Karvinsku, odkud se prý nákaza nešíří do okolí, ve spolupráci s „krajskou hygienou“ nakonec zavedli přísná opatření pro celý Moravskoslezský kraj, protože se prý nákaza začíná šířit i do rizikové skupiny lidí nad 65 let.

„Nejenže je z důvodu neuvěřitelné neschopnosti vlády omezen pohyb a svoboda občanů kraje, ale také se může jednat o poslední hřebíček do rakve pro významnou část lokální ekonomiky a ohrožení velkého množství firem i podnikatelů,“ uvedla ODS v tiskovém prohlášení.

„Ministr zdravotnictví podle mého názoru opravdu nezvládá tu funkci celou dobu covidové krize. Pan premiér ho vždycky hájí a má dva argumenty – je mladý a je slušný. Ale já myslím, že pro 1,2 milionu obyvatel našeho kraje je to prostě málo,“ řekl místopředseda ODS Zbyněk Stanjura. „Stát v Moravskoslezském kraji selhává," dodal, s tím, že ministr opakovaně tvrdil, že situace je pod kontrolou.

Stejně tak, podle Stanjury, pochybila Krajská hygienická stanice v čele s Pavlou Svrčinovou, která také hovořila o tom, že situace je pod kontrolou. „Buď nám říkala nepravdu minulý týden, nebo tento týden. A není možné, aby státní úředník takhle podával nepřesné a nevěrohodné informace. V takovém případě ten člověk musí z té funkce odejít,“ řekl Stanjura.

Náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS) kritizuje také fakt, že Vojtěch o zpřísněných hygienických opatřeních v regionu informoval na twitteru. „To pokládám za naprosto dehonestující," sdělil Unucka podle informací serveru Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…