Starostka Kamenného Újezdu: Věřím, že ODS poletí vzhůru

06.07.2015 14:14

V rozhovoru, který poskytla naší redakci starostka Jitka Šebelková (ODS), zhodnotila nejen své první měsíce ve funkci a upozornila na plánované investice. Prozradila nám ale také své dojmy z posledního kongresu ODS. A nejen to…

Starostka Kamenného Újezdu: Věřím, že ODS poletí vzhůru
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Paní starostko, v komunálních volbách jste nahradila svého kolegu Františka Oldřicha. Jaký máte pocit z prvních měsíců ve funkci? Co je pro vás v nové úloze nejnáročnější?

Do funkce starostky jsem se dostala už po osmiletém působení ve funkci místostarostky, takže trochu představu jsem měla. Nastoupila jsem do rozjetého vlaku, ve kterém mi trochu ulehčil nástup tým pracovníků, který zde dobře pracuje. Nejnáročnější v počátku snad bylo vyřizování korespondence nebo neustálé odbíhání a řešení aktuálních situací a problémů, ale nakonec bych řekla, že po těch pár měsících se to nějak zaběhlo a já si zvykla na ten rozmanitý pracovní den.

Jakým způsobem ovlivnilo zvolení váš osobní život?

Protože jsem povoláním zemědělkyně a pracovala jsem s manželem na rodinné farmě, určité změny v osobním životě nastaly. Mám velkou rodinu, tři děti. Nejstarší syn letos dostudoval a nahradí mě ve farmě a mladší syn ještě studuje, ale také je zapojen do jejího chodu. Dcera je ještě školou povinná.

Jaká důležitá rozhodnutí jsou nyní před vámi?

V současné době máme rozhodnout, v jaké podobě a rozsahu budeme vytvářet strategický plán obce, a také pracovat na dokončení nového územního plánu obce. 

Co byste jako starostka chtěla pro město udělat z dlouhodobého hlediska?

Vím, že to bude asi laciná odpověď, ale přála bych si, aby se lidem v obci a našich osadách žilo spokojeně, měli pěkné komunikace, chodníky, v osadách vyřešeny odpadní vody, dostatek kulturního a sportovního vyžití, sousedské a lidské vztahy, aby nebyly narušovány zbytečně malichernými  problémy.

Léto začalo a s ním hlavní turistická sezona. Jak významnou rolí je pro město cestovní ruch a co se snažíte dělat pro jeho podporu? Na co byste čtenáře do města pozvala?

Do naší obce bych pozvala turisty do autokempu Štilec nebo i do soukromých ubytovacích objektů, kde v našem okolí mohou aktivně jezdit po cyklostezkách, po výletech na hrady a zámky, splouvat nedalekou Vltavu apod. Jsme nedaleko Českých Budějovic a Českého Krumlova, dále Klášter Zlatá Koruna, krásný výlet je na nejvyšší horu Blanského lesa Kleť, Dívčí Kámen nebo Holašovice.

Prozradíte nám, kde bude dovolenou trávit vy sama?

Pravděpodobně pár dní aktivně s kolem na Lipně a možná i týden v zahraničí u moře.

Poslední květnový víkend se konal 26. kongres ODS. Jak jste spokojena s novým logem a celkovými závěry kongresu strany?

Logo se mi líbí a doufám, že opravdu ten „nový začátek“ bude signalizovat. A že poletíme vzhůru. S celkovými závěry kongresu nemám problém.

Jak byste hodnotila Petra Fialu jako předsedu strany? Domníváte se, že má ten správný drive a charisma, které dokáže přesvědčit voliče?

S předsedou panem Petrem Fialou jsem se ještě osobně nesetkala, ale působí na mne jako seriózní a slušný člověk, který to má po předchůdcích dost těžké. Fandím a přeji mu, aby se mu to podařilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …