Starostkou Prahy 2 zvolena Černochová. Nahradila rezignovaného Palusku

26.03.2012 18:52

Starostkou Prahy 2 se podle očekávání stala opět poslankyně Jana Černochová (ODS). Zvolili ji zastupitelé na pondělním mimořádném zasedání. Černochová nahradila Jiřího Palusku, který na začátku března rezignoval kvůli obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Starostkou Prahy 2 zvolena Černochová. Nahradila rezignovaného Palusku
Foto: janacernochova.cz
Popisek: Jana Černochová z ODS

Osmatřicetiletá Černochová neměla protikandidáta. Do funkce ji navrhla oblastní rada ODS, na její kandidatuře se shodly i koaliční strany ODS, ČSSD a SZ. "Chtěla bych zlepšit komunikaci, provést Prahu 2 prodejem bytových domů a dostat úřad a agendu, kterou poskytuje, opět na přední stránky novin v tom pozitivním slova smyslu," uvedla. Do starostenského křesla se Černochová vrátila po téměř dvou letech.

Opoziční zastupitelé pro její zvolení ruku nezvedli. Připomněli přitom třeba roky trvající privatizace bytů. "Klíčovým momentem pro naši podporu v budoucnu bude, jaké konkrétní kroky paní starostka učiní při pokračování prodeje obecních bytů," uvedl předseda opozičních Občanů za spokojené bydlení (OSB) Martin Jírovec.

Paluska se trestného činu údajně dopustil tím, že porušil povinnosti při správě cizího majetku. Svou vinu popírá. "Moji právníci podali stížnost proti postupu policie, kterou posoudí státní zastupitelství," řekl dnes novinářům. Paluska na zastupitelstvo dorazil se zpožděním. Novinářům řekl, že byl poprvé na policii u výslechu. Obvinění se týká výstavby půdních bytů v domě v Dittrichově ulici. Podle policie způsobil škodu tři miliony korun. Hrozí mu až deset let vězení. Bývalého starostu v radě městské části nahradí dnes zvolená Eliška Zemanová.

Černochová byla starostkou druhé městské části od roku 2006 do podzimu 2010, předtím vykonávala funkci zástupkyně starosty. Ve sněmovních volbách v červnu roku 2010 získala výraznou podporu voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…