Starostové pro Prahu a ODA mají předvolební noviny. Listovali jsme

20.09.2018 12:46

S blížícími se volbami neustále roste počet předvolebních billboardů, reklam, předvolebních stánků a různých akcí. Všechny strany se snaží získat co nejvíce voličů na svou stranu a je velmi dobře znát, že politické strany a hnutí dávají říjnovému klání velkou pozornost a důležitost. ParlamentníListy.cz mají k dispozici vydání dvou vlastních předvolebních novin: ODA a Starostů pro Prahu.

Starostové pro Prahu a ODA mají předvolební noviny. Listovali jsme
Foto: B. Richterová
Popisek: Volební noviny hnutí Starostové pro Prahu

Krásná Praha – ODA se svým lídrem a kandidátem na pražského primátora Pavlem Sehnalem vydala noviny Krásná Praha, ve kterých své voliče srozumitelně seznamuje se svými programovými prioritami. Bezpečná Praha, úřady bez korupce, lékaři bez čekání, lepší parkování a místo, kde to žije. Tak znějí hlavní předvolební body. V novinách jsou také blíže představeni ostatní kandidáty.
 
 
„Vidím, že Praha je plná pracovitých a inteligentních lidí a jen díky nim má šanci stát se metropolí, od které se budou nejen další česká nebo evropská města učit, jak může fungovat krásné město. To je naše vize,“ říká v novinách Pavel Sehnal.
 
Druhé noviny vydali Starostové pro Prahu. „Hnutí pro Prahu dnes řídí 8 městských částí. Zvolte nás a budeme stejně dobře řídit Prahu,“ stojí na první straně. Noviny jsou velmi obsáhlé, na celkem šestnácti stránkách je řada krátkých článků, které se týkají hlavních volebních priorit hnutí. Zajímavostí je také deset důvodů, proč nevolit celostátní strany, ale volit Starosty pro Prahu na pražský magistrát. Namátkou lze zmínit, že celostátní strany do vedení Prahy dosazují prý jen loutky a Praha je pro ně pouhou přestupní stanice do vyšší politiky. Naopak hnutí Starostové pro Prahu přicházejí jako zkušení politici z městských částí, nejsou loutkami politických stran a mají patnáct starostů na kandidátních listinách - nejvíce ze všech stran.
 
Podle průzkumů potenciálu agentury Phoenix se ODA pohybuje kolem hranice pěti procent, u Starostů pro Prahu jde dokonce o procent deset. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…