Starostův výrok neohrozil přeživšího v Brodu, střelec byl po smrti

26.02.2015 22:31

Výrok starosty Uherského Brodu Patrika Kunčara (KDU-ČSL) o muži ukrytém v restauraci zřejmě nemohl přeživšího ohrozit. Starosta totiž v úterý v živém vysílání České televize o ukrytém promluvil až minutu poté, co podle policie zazněl výstřel, kterým se pravděpodobně vrah osmi lidí zabil. Vyplývá to z porovnání televizního záznamu a časové osy policejního zásahu, kterou dnes zveřejnil šéf zlínské policie Jaromír Tkadleček.

Starostův výrok neohrozil přeživšího v Brodu, střelec byl po smrti
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar (KDU-ČSL)

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) starostu kritizoval, že střelec mohl informaci zachytit a ukrytého muže zabít. Kunčar řekl České televizi v úterý ve 14:16, že v uherskobrodské restauraci, kde bylo zastřeleno osm lidí, se někde schovává manžel jeho asistentky. Muž se dostal nezraněn ven po zásahu policie, ale ministr Chovanec prohlásil, že starostova "upovídanost" mohla život ukrytého ohrozit. Ředitel krajské policie však dnes novinářům řekl, že již ve 14:15 zazněl z restaurace výstřel, kterým útočník zřejmě spáchal sebevraždu. Krátce poté vtrhla do restaurace zásahová jednotka.

Ministr vnitra ve středu napsal na svém twitterovém profilu: "Jedním z rizik včerejšího policejního zásahu byla upovídanost pana starosty. Profesionální terorista by nad takovým on-line zdrojem zaplesal."

Starosta Uherského Brodu si následně stěžoval na to, že měl jen kusé informace od městské policie a zprostředkované zprávy od svědků, snažil se ale informovat obyvatele města. Poukázal na to, že ve stejnou dobu byly ve zpravodajství i policejní záběry z akce. Podle Tkadlečka starosta potřebné informace dostal.

Ministr Chovanec prohlásil, že se chce po této události zaměřit na oblast komunikace se zástupci měst a obcí v krizových stavech. Starosta Kunčar dnes Českému rozhlasu řekl, že se s Chovancem ještě tento týden sejde, pravděpodobně o víkendu, aby spolu prodiskutovali právě zlepšení komunikace mezi policií a samosprávou, ale třeba i problematiku udělování zbrojních průkazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…