Šťastný ani Dienstbier své strany neposlechnou a nepodpoří nikoho

15.01.2013 22:42

Poslanec ODS Boris Šťastný ani senátor za ČSSD Jiří Dienstbier nepodpoří ani jednoho z prezidentských kandidátů, přestože obě strany to udělaly. Pro Šťastného je Karel Schwarzenberg levicový, Dienstbier by zase podporou Miloše Zemana popřel své principy. Uvedli to v Událostech, komentářích.

Šťastný ani Dienstbier své strany neposlechnou a nepodpoří nikoho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

„Já jsem se vyjádřil tak, že se odmítám ztotožnit s dnešním postojem občanských demokratů,“ uvedl Šťastný. Podle něj neměla dát ODS podporu žádnému z kandidátů. Ani jeden totiž není ideově konzistentní s největší vládní stranou.

Zeman je pro ČSSD sebezapření

„Je pro mě velmi těžké podpořit předsedu strany, kvůli které se ODS dostala tam kam se dostala,“ vysvětlil Šťastný. Právě kvůli TOP 09 se podle poslance ODS ztrácejí voliči – svádí to třeba na církevní restituce. „Považuji to za nerozumné a nelogické,“ dodal.

„Tento proces je nebezpečný a takový trend by mohl přijít i v dalších volbách,“ varuje Šťastný. Jana Bobošíková si např. myslí, že by českou pravici měl zachránit prezident Václav Klaus. „To, co bude Václav Klaus dělat, to je otázka především na něj,“ odpověděl Šťastný.

Stejně to má Dienstbier s ČSSD. „Vyžaduje to notnou dávku sebezapření. Já osobně žádné doporučení nedávám. Pro moderního levicového voliče jsou oba tito kandidáti nepřijatelní,“ popsal situaci. „Bylo by to popřením všech principů, se kterými jsem do prezidentské kampaně šel,“ vysvětlil, proč Zemana podpořit nemůže.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…