Šťastný s Bémem za zády chtěl shodit pražskou koalici

04.04.2013 17:15

Na uzavřeném jednání zastupitelského klubu ODS ve středu poslanec Boris Šťastný navrhoval svým kolegům, aby vyzvali radní za TOP 09 k odchodu z radnice kvůli kauze Opencard. Přišel ho podpořit exprimátor Pavel Bém. Informuje o tom server Týden.cz.

Šťastný s Bémem za zády chtěl shodit pražskou koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nástin zákona o návykových látkách, mezi něž se řadí i alkohol a tabákové výrobky

Bém i Šťastný opakovaně tvrdí, že za obvinění celé pražské radnice policií může TOP 09, nikoliv ODS. Právě radní Eva Vorlíčková z TOP 09 totiž posudek ke sporné zakázce Hagues nechala vypracovat. Bémovi a Šťastnému se nelíbí, že ODS nese za rozhodnutí, která jeho koaliční partner v Praze způsobil, odpovědnost. Šťastný proto ve středu na pražském klubu ODS prohlásil, že by klub měl vyzvat své kolegy z TOP 09, aby z radnice odešli.

Svého postu by se pak měla vzdát především Vorlíčková. "Kdybychom navrhli odvolání Vorlíčkové, tak by to způsobilo koaliční krizi," poznamenala radní Aleksandra Udženija (ODS). Postoj Šťastného nenašel v klubu zastupitelů dostatečnou podporu, a tak ani na konci jednání nevznesl návrh usnesení. Většinou třinácti hlasů prošel proto návrh opačné "party" zastupitelů, že klub vyjadřuje podporu všem radním za ODS.

"Jednání zastupitelů nechci nijak komentovat. Můj postoj, který jsem klubu prezentoval, je stále stejný. Jsem přesvědčen, že to je TOP 09, která by měla celou věc důsledně vysvětlit a vyvodit případnou politickou odpovědnost," řekl Šťastný serveru Týden.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…