Stát by mohl vymáhat miliardu z CS Fondů. V hledáčku je Tykač

26.08.2012 21:17

Kvůli vytunelovaným CS Fondům přišel stát už o 80 milionů korun. Nyní ale hrozí, že bude chudší o více než miliardu. Ministerstvo financí proto nyní potvrdilo, že půjde po konkrétních lidech, kteří jsou za fondy zodpovědní.

Stát by mohl vymáhat miliardu z CS Fondů. V hledáčku je Tykač
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Stát už musel zaplatit jedné z firem kvůli vytunelovaným CS Fondům 80 milionů korun. Podle pravomocného rozsudku je totiž právě stát za toto zodpovědný, jelikož tunelu nezabránil. Nejvyšší soud ale nedávno prohlásil, že justice by se měla zabývat i odškodněním lidí, kteří kvůli fondům přišli celkem o miliardu a dvě stě milionů.

Ministerstvo financí nyní potvrdilo, že stát by mohl škodu vymáhat. Městský soud v Praze navíc minulý týden obnovil trestní stíhání podnikatele Pavla Tykače.

"Není tady důvod, aby to platil stát a státní kasa. Je ale samozřejmě třeba určit, kdo byl ten iniciátor… Skupinou, která řídila vytunelování, byl jednoznačně Tykač a Dienstl," uvedl pro ČT svědek a Tykačův bývalý spolupracovník František Bušek.

Tykač však odmítá, že by na vytunelování CS Fondů měl jakýkoliv podíl. Jeden z nejbohatších Čechů se již dříve podivoval nad tím, že bylo obnoveno jeho stíhání. Jan Dienstl je někdejší šéf finanční skupiny Motoinvest.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…