Státní zástupkyně: Janouškovi pořád hrozí deset let

10.05.2012 13:02

Ani po včerejší příznivé výpovědi poškozené nemá lobbista Janoušek ve své kauze dopravní nehody v opilosti vyhráno. Podle státní zástupkyně výpověď poškozené nemá tak zásadní význam, aby sama o sobě vedla k překvalifikování Janouškova činu. Je klidně možné, že ostatní důkazy se postaví proti její výpovědi. Podnikateli tak stále hrozí deset let vězení.

Státní zástupkyně: Janouškovi pořád hrozí deset let
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Včerejší výslech Vietnamky, kterou před necelými dvěma měsíci srazil svým Porsche opilý podnikatel Roman Janoušek, je označován jako zvrat v celém případu. Žena připustila, že Janoušek jí mohl srazit neúmyslně.

To otvíralo cestu k tomu, aby byl Janouškův čin překvalifikován z ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí až deset let vězení, na neúmyslný trestný čin. Za ten by Janouškovi hrozilo pouze pět let a navíc by se souhlasem žalobkyně mohl věc urovnat mimosoudním vyrovnáním.

Podle dozorující státní zástupkyně  Jitky Rybenské však není důvod, aby zmírnila kvalifikaci Janouškova činu. „Kvůli jednomu výslechu není důvod ke změně kvalifikace činu. Doposud nejsou hotové všechny úkony, takže to není na programu dne," sdělila žalobkyně serveru Aktuálně.cz.

V případu bylo kromě poškozené vyslechnuto třináct svědků, čeká se na znalecké posudky a důležitá bude rekonstrukce činu na místě. Zatím také chybí výslech samotného Janouška. Ten odmítá vypovídat, dokud mu policisté neumožní nahlédnout do spisu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…