Štěch se prý sekl. Srovnávání dnešní ČT s televizí v roce 1968 je nesmysl

24.08.2018 11:47

Bloger Jan Bartoň se pořádně obul do předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD). Jeden z českých vrcholných politiků podle Bartoně lže, když tvrdí, že v srpnu 1968 sehrála zásadní roli veřejnoprávní média.

Štěch se prý sekl. Srovnávání dnešní ČT s televizí v roce 1968 je nesmysl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR na sjezdu OS KOVO

Jan Bartoň na blogu iDNES.cz napsal, že předseda Senátu lže. Údajně lže o tom, že v srpnu 1968 sehrála důležitou roli veřejnoprávní média. Podle předsedy Senátu je třeba chránit veřejnoprávní ČT, ČRo nebo ČTK, protože mohou být jakousi informační kotvou v dobách, kdy jsou lidé zaplaveni obrovským množstvím informací, ve kterých se někdy těžko orientují.

Bartoń však oponuje, že zásadní roli nesehrála v srpnu veřejnoprávní média, ale o několik týdnů dříve československé Národní shromáždění, které zákonnou cestou zrušilo cenzuru.

„Štěch tuto skutečnost vykládá po svém a brání současná veřejnoprávní média. Tvrzení Štěcha, že soukromá média „nerozlišují objektivní a účelové informace“, nadřazuje média veřejnoprávní soukromým a dělá z nich něco více než jen média veřejné služby. Tvrdí, že jen ona jsou objektivní a poskytují pravdivé informace. S tím lze úspěšně polemizovat," napsal bloger.

„Teoreticky by veřejnoprávní média měla být objektivní, z mnoha důvodů tomu tak stoprocentně není. Jsou politické problémy, o kterých naše veřejnoprávní média informují často jednostranně. Jde zejména o selektivní výběr zpráv o českých politických stranách, i parlamentních, jejich informování o EU, selektivní informace o těch vládách zemí EU, které jsou kritické vůči politice EU apod.," pokračoval Bartoň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…