Stejná písnička, stejné svině, neudržel se poslanec. Na jihu Ukrajiny se prý ztrácí děti a prodávají se lidské orgány

08.07.2014 18:44

Na jihovýchodě Ukrajiny se obchoduje s orgány, které byly odebrané zraněným východoukrajinským separatistům. Podobně, jako se to dělo za války v Kosovu. Informuje o tom česká verze Hlasu Ruska, který je zřizován ruskou vládou.

Stejná písnička, stejné svině, neudržel se poslanec. Na jihu Ukrajiny se prý ztrácí děti a prodávají se lidské orgány
Foto: youtube.com
Popisek: Převoz zraněných po bombardování sídla vzbouřenců v ukrajinském Luhansku

Podle Hlasu Ruska to, že jsou prodávány orgány zraněných proruských separatistů, vyplývá z korespondence bývalého advokáta Julije Tymošenkové Serhije Vlasenka s německou chiruržkou Olgou Weberovou. Orgány odebrané u raněných „domobranců“, jak server proruské separatisty nazývá, jsou prý dodávány do Německa.

Server připomíná, že otázka obchodování s orgány v Kosovu byla nastolena v memoárech Carly del Ponte, v nichž popisuje svou práci prokurátorky Mezinárodního trestního soudu. Podrobné vyšetřování této věci pak uskutečnil švýcarský soudce Dick Marty. Později předal zprávu se získanými výsledky Radě Evropy, v níž bylo potvrzeno, že s lidskými orgány, které odebírali zajatým (většinou to byli civilní Srbové) lékaři na pokyn Armády osvobození Kosova, se skutečně obchodovalo.

Zprávu Dicka Martyho ale Rada Evropy pohřbila, upozornil Hlas Ruska s tím, že i na Ukrajině může všechno narazit na úplně stejnou stěnu mlčení. Zmíněnou problematiku na svém facebookovém profilu okomentoval také sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna: "Stejná písnička, stejné svině!... Fašismus new!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…