Štěpánek o Černochové: Je to fanatička

24.08.2022 11:32 | Komentář

Rozruch kolem slov české ministryně obrany Jany Černochové, která po sobotním atentátu vyjádřila nelítost nad úmrtím Darji Duginové, dcery prokremelského ideologa Alexandra Dugina, nebere konce. Ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja kvůli těmto výrokům obvinil českou ministryni z podpory terorismu. Česká opozice pak dokonce volá po tom, aby Jana Černochová opustila kabinet Petra Fialy. A padají přitom hodně ostrá slova.

Štěpánek o Černochové: Je to fanatička
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

„Vrcholné politiky si neplatíme od toho, aby předváděli své hysterické výlevy, jimiž legitimizují terorismus,“ ostře kritizoval ministryni obrany Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory. „To, že Jana Černochová svými hloupými výroky možná naplnila skutkovou podstatu trestného činu schvalování terorismu, je ale ten menší problém. Větší problém je, že na postu ministra obrany exhibuje psychicky nevyrovnaná osoba. Pro společnost i pro naši zemi je vrcholně nebezpečné, že o miliardách na zbrojní výdaje, respektive o životech našich občanů, spolurozhoduje fanatička, jež nemá pod kontrolou ani sama sebe,“ dodal Štěpánek.

Ministryně obrany Jana Černochová však kritiku odmítá a posmívá se také výrokům ruského velvyslance při OSN, který ji obvinil z podpory terorismu. „Lepšího potvrzení účinnosti naší pomoci Ukrajině se těžko dočkáme. Mezi ,oslavou teroristického útoku' a vyjádřením nelítosti nad úmrtím fašistické propagandistky veřejně vyzývající k okamžitému vyhlazení Ukrajinců, které nazývá ,podlidi', je zásadní rozdíl. Možná ne v Rusku, ale v ČR rozhodně ano," dodala Černochová.

„Černochová je ve svém tupém fanatismu tak zacyklená, že jí nestačí, že pod sebe nakálela, ještě ve svých slovních exkrementech dupe. Již včera bylo pozdě, aby se z vlády pakovala,“ vyzval k rezignaci ministryně obrany Petr Štěpánek.

Za svou vládní kolegyni se postavil předseda lidovců Marián Jurečka. „Dnešní velvyslanec v OSN, který zastupuje dnes nejaktivnějšího teroristu na světě, což je ruský stát, který terorizuje miliony lidí na Ukrajině, nemá vůbec právo takové hodnocení říci. Chovají se jako teroristé. Nemohou se potom divit, že přicházejí i tyto reakce, které jsou třeba emočně vypjaté. Nikdo nemáme radost z jakéhokoli ztraceného života, ale je potřeba si uvědomit, co byla příčina, kdo tu situaci způsobil a co jsou bohužel ty válečné důsledky," uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Kritika na ministryni obrany však bobtná v mnoha stranách. „Ministryně války Černochová je další adept na Necitu roku 2022. Snad že sama nemá rodinu a hraje si se zbraněmi, tak přestala být empatická a citlivá. Každý lidský život je důležitý. Jste studená, se srdcem z kamene,“ uvedla poslankyně hnutí ANO Andrea Babišová.

„Ministryně české vlády schvaluje teroristický čin na civilní osobu? Jako vážně?“ napsal na sociální sítě Svatopluk Němeček z ČSSD, bývalý ministr zdravotnictví a dnes šéf bohumínské nemocnice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…