Stíhá se tu na objednávku, to je fakt, dokazuje občan, kterého popotahují 22 let. Písecká jatka, „anděl smrti“ a lidé kolem Šlachty

15.06.2018 11:43

Před rokem začal server První zprávy psát o jedné podezřelé kauze z 90. let 20. století, ve které měla hrát úlohu policejní mafie. Novináři psali o Masokobinátu Písek, „andělu smrti“ a směnce na desítky milionů korun. Ani po roce server nepřestává kauzu sledovat. Teď dokonce přináší rozhovor s jedním z klíčových aktérů celého případu. Pan Miroslav Moškvan potvrdil, že si v Česku skutečně lze objednat trestní stíhání, jak o tom mluvil i trestně stíhaný premiér Andrej Babiš (ANO).

Stíhá se tu na objednávku, to je fakt, dokazuje občan, kterého popotahují 22 let. Písecká jatka, „anděl smrti“ a lidé kolem Šlachty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

Podnikatel a pražský obchodník s pohledávkami Tomáš Linhart v polovině 90 let 20. století požadoval po dalším podnikateli Čestmíru Motejzíkovi proplacení směnky v hodnotě 75 milionů korun. V Jednu chvíli se Motejzík dokonce ocitl ve vězení. Za mříže mu údajně pomohl bývalý policista Stanislav Rajtmajer, jenž slovy serveru spolupracoval s Linhartem a sděloval mu informace z vyšetřování.

Linhartovo jméno mělo údajně figurovat také v kauzách úmrtí čtyř podnikatelů. Server ho označil za „anděla smrti“.  Vypůjčil se přitom slova reportéra Josefa Klímy z pořadu Na vlastní oči v TV Nova.

Ke směnce se v jednu chvíli přihlásil její údajný skutečný majitel Miroslav Moškvan. A právě s  ním teď server První zprávy.cz přináší rozhovor. Moškvan v jednu chvíli dal za pravdu předsedovi vlády Andreji Babišovi a prezidentovi Miloši Zemanovi.   

„V této otázce bych se zastal pana předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana, protože otázka, kterou oni otevřeli, že v naší republice v tomto režimu je možno objednat si trestní stíhání, objednat si i netrestní stíhání, je skutečnost, kterou já tady můžu dokázat a prosím, tady mám důkazy mého dvaadvacetiletého napadání, trestního stíhání,“ prohlásil podnikatel. A ukázal na opravdu obsáhlou červenou složku, která má jeho tvrzení potvrdit. Zjistil, že někteří policisté a státní zástupci údajně pracují na objednávku.

V případě pana Moškvana se však zřejmě karta obrací a soud mu postupně dává za pravdu. V soudní bitvě s panem Linhartem dal soud za pravdu panu Moškvanovi. Linhart prý zpochybňoval fakt, že Moškvan je jediným nesporným vlastníkem zmíněné směnky na desítky milionů korun, přesněji řečeno na 75 milionů korun. Soud však žalobu zamítl v plném rozsahu.

Kauza Masokombinátu Písek podle serveru První zprávy určitým způsobem souvisí i se samotným premiérem Andrejem Babišem. V případu Masokombinátu Písek údajně sehrál roli také bývalý policista Igor Gáborík figurující také v kauze Nemocnice Na Homolce. Tam byl obviněn ze zneužití pravomoci a přijetí úplatku. Gáborík prý figuruje vedle dalšího policisty Stanislava Rajtmajera, jenž měl údajně blízko k již zmíněnému „andělu smrti“ Linhartovi. Právě přes Rajtmajera měl Linhart před lety zařídit, že Čestmír Motejzík skončil ve vazbě.

Gáboríka zadržel bývalý elitní policista z již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Později Šlachta tvrdil, že právě zadržení Gáboríka vedlo „vyšší místa“ k co nejrychlejšímu provedení reorganizace policie, které padl za oběť i Šlachtův útvar. O Gáboríkovi prý v minulosti mluvil i trestně stíhaný premiér Andrej Babiš. Ten mnoho měsíců tvrdí, že kauza firmy Čapí hnízdo, ve které je trestně stíhán, je vykonstruovaná. A jedním z lidí, kteří kauzu měli na Babiše „narafičit“, měl být i Gáborík.

„Andrej Babiš konkrétně nařkl elitní expolicisty Igora Gáboríka a Radka Holuba, trestně stíhaného právníka Drahomíra Šachtu a kontroverzního podnikatele Ivo Rittiga. Obecně však svým nařčením otevřel Pandořinu skříňku, neboť de facto označil některé orgány Policie ČR a český justiční systém za zkorumpovaný,“ napsal k tomu server.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…