Nové informace ke kauze z 90. let: Anděl smrti a sedm mrtvých

08.01.2018 17:07

Server První zprávy.cz ani po několika měsících nepustil ze zřetele kauzu Masokombinátu Písek, která se táhne od počátku 90. let minulého století. Prý i kvůli počínání údajné podnikatelsko-policejní mafie.

Nové informace ke kauze z 90. let: Anděl smrti a sedm mrtvých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Hlavní roli v příběhu Masokombinátu Písek, který server sleduje, hraje Tomáš Linhart. Za minulého režimu byl prý pouhým vekslákem, ale postupem času se vypracoval na jednoho z vládců podsvětí, od něhož se údajně mohl učit i dnes již mrtvý nekorunovaný mafiánský král František Mrázek. Čtyři podnikatelé, kteří v minulosti s Linhartem obchodovali, prý záhadně zemřeli. Proto mu někdejší reportér TV Nova Josef Klíma dal v jednom ze svých pořadů přízvisko Anděl smrti.   

„Doslova hrůzu vzbuzující soudní proces dokresluje i domněnka samotného majitele Masokombinátu Písek Čestmíra Motejzíka, že to byl právě Linhart, kdo nechal zavraždit obchodního ředitele Masokombinátu Jiřího Motejzíka, aby si vynutil vyplacení směnky v hodnotě 75 mil. Kč, kterou v té době Čestmír Motejzík odmítal uznat (k dnešnímu dni má tato pohledávka včetně příslušenství hodnotu takřka 170 milionů korun, pozn. redakce),“ napsal server.

Před několika lety byl Linhart také odsouzen k devíti letům vězení, ale ve vězení prý neprožil ani vteřinu, neboť se proti verdiktu odvolal a byl uznán nevinným. Dovolání k Nejvyššímu soudu zhatil fakt, že příslušný dokument nepodepsal nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který k tomu byl jako jediný oprávněn, nýbrž jeho zástupce Igor Stříž.

„Z materiálů, které redakce obdržela před několika dny, totiž vyplývají znepokojivá fakta, která poukazují na velmi nestandardní kroky a úkony ze strany některých státních zástupců, policejních vyšetřovatelů, a dokonce i ze strany Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ve spisech figurují jména bývalých, nebo dokonce současných policistů či státních zástupců, a všichni mají něco méně či více společného s osobou Tomáše Linharta. Zajímavé jsou třeba dokumenty, ze kterých vyplývá, že např. Inspekce ministra vnitra vedla před lety k šetření v kauze spojené s osobou Tomáše Linharta a Masokombinátem Písek, ve kterém se objevují jména bývalých či stále sloužících policistů, jako např. tehdejší pplk. Jiří Mazánek z ÚOKFK, Igor Gáborik, Luděk Hackel, Stanislav Rajtmajer, někdejší náměstek ředitele SPOK plk. Josef Holub a řada dalších,“ pokračoval server.

V jednom z dokumentů, které má server k dispozici, je prý zaznamenáno mrazivé varování. Zmíněný Josef Holub upozornil jednoho ze svých kolegů, že Linhart, o něhož se tento kolega zajímal, má prý za sebou sedm mrtvých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…