Stíhání Nagyové a Nečase vypadá nadějně, říká zkušený vyšetřovatel a senátor

19.03.2014 14:38

Senátor ČSSD Miroslav Antl odpovídal čtenáři ParlamentníchListů.cz na dotaz týkající se státního zástupce Ivo Ištvana. Při té příležitosti vyjádřil naději, že se olomouckému žalobci podaří dotáhnout do konce svůj „velký případ“ skupiny kolem Jany Nagyové. Celkem nadějně prý vypadá i stíhání Petra Nečase, které by podle něj mohlo vést i k revizi pohledu na církevní restituce nebo Klausovu amnestii.

Stíhání Nagyové a Nečase vypadá nadějně, říká zkušený vyšetřovatel a senátor
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Čtenář si na Antla vzpomněl, že kdysi býval odhodlaným státním zástupcem a posléze funkcionářem policie. Proto jej zajímalo, jak se dívá na současné kroky olomouckého návladního Ivo Ištvana. Rovněž se svěřil se svými obavami, že tento odhodlaný žalobce bude odvolán.

Antl připustil, že mediální obraz Ivo Ištvana je prozatím výborný. Jako bývalý žalobce však prý velmi dobře ví, že úspěch žaloby se měří až podle toho, kolik zločinců dostane do kriminálu. V případě kauzy trafikantů ODS si prý Antl od počátku myslel, že jejich stíhání je pouhou předehrou mnohem závažnějších zločinů.

Z tohoto pohledu podle Antla vypadá velmi nadějně stíhání Jany Nagyové. Určité šance vidí i u obviněného expremiéra Nečase. „U něj by pravomocné odsouzení mohlo přinést i zásadní změny v náhledu na církevní restituce. Ostatně u pana obviněného Petra Nečase by mohla být znovu přezkoumána jeho `spoluvina` na Klausově amnestii,“ myslí si senátor.

V obecné rovině prý Antl „radostně vítá“ zvýšenou aktivitu státních zástupců. „Vždy podpořím (budu-li moci) každého státního zástupce, který se pustí do boje zejména s organizovaným zločinem a s těmi mocnými, vládnoucími, a s jejich sponzory,“ píše dále.

Celý text ZDE.

V současné době se podle něj nepochybně jedná o hrdinství. Antl však připomíná, že je třeba mít stíhání dobře připravená, aby se někdo nevyvlékl.

A pokud jde o odvolání Ivo Ištvana, Antl přiznává, že v tomto směru má větší strach o nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a pražskou vrchní žalobkyni Lenku Bradáčovou. Toto prý nesmíme dopustit, protože právě tito lidé podstatně změnili tvář státního zastupitelství. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…