Stíhání Randáka kvůli zveřejnění odměn Nagyové pokračuje

16.11.2012 15:48

Trestní stíhání bývalého šéfa rozvědky Karla Randáka kvůli zveřejnění výše odměn šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové pokračuje. Státní zástupce zamítl stížnost, kterou proti svému obvinění člen správní rady Nadačního fondu proti korupci podal, jako nedůvodnou. ČTK to dnes řekla obvodní státní zástupkyně pro Prahu 1 Šárka Pokorná. Randákovi hrozí až pětileté vězení.

Stíhání Randáka kvůli zveřejnění odměn Nagyové pokračuje
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

Policie sedmapadesátiletého někdejšího šéfa Úřadu pro zahraniční styky a informace stíhá od konce října kvůli neoprávněnému nakládání s osobními údaji, kterého se prý dopustil ve spolupachatelství s ženou z úřadu vlády. Randák již dříve uvedl, že obvinění považuje za účelové. Spojuje jej také se svou kandidaturou na prezidenta.

Podrobnosti případu však Pokorná odmítla komentovat. Podle deníku Mladá fronta Dnes je druhou obviněnou bývalá zaměstnankyně úřadu vlády Lenka Pikorová, která údajně výplatnice Nagyové získala a Randákovi předala. Úřad vlády kvůli úniku dat podal v lednu trestní oznámení, krátce poté oznámil, že viníka našel. Z pracovny Nagyové však byly podle týdeníku Ekonom v minulosti odcizeny i diáře premiéra s daty o schůzkách. Nečas také listu řekl, že trestní oznámení se netýkalo pouze úniku dat, ale i dalších podezření ze zneužití interních informací.

Informace o příjmech Nagyové se dostaly na veřejnost na počátku letošního roku. Podle médií bere jako vrchní ředitelka sekce kabinetu předsedy vlády základní plat kolem 30.000 korun. Mzda se jí ale díky odměnám a příspěvkům několikanásobně zvýšila. Například loni v březnu měla prý Nagyová na výplatní pásce celkem 273.000 korun hrubého, tedy zhruba 190.000 korun čistého.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…