Stoletá Sommerová! Hurá, Lipovská je pryč. Demoblok po dnešku v extázi

17.09.2021 21:20 | Ze sítí

„Demokratický právní stát přese všechno trápení nakonec opět obstál,“ pochvaluje si iniciativa Stojím za ČT odvolání ekonomky Hany Lipovské z Rady České televize. „Zákon hovoří jasně,“ připojila šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a po sociálních sítích se od různých zástupců koalice SPOLU snesly chvály k poslankyni a dokumentaristce Olze Sommerové, jež odvolání Lipovské ve Sněmovně prosadila.

Stoletá Sommerová! Hurá, Lipovská je pryč. Demoblok po dnešku v extázi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí
Sněmovna v pátek odvolala Lipovskou z Rady České televize za podpory 63 poslanců z řad ANO, ODS, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN.  Proti bylo 11 poslanců – Lubomír Volný, Marian Bojko a někteří komunisté a poslanci SPD.

„Členka rady paní Lipovská od počátku působení v Radě České televize propaguje ve veřejném prostoru vyhraněný politický názor. Velkou část aktivit již projevila před angažmá v politickém hnutí Volný blok, když vykonávala funkci v Institutu svobody a demokracie,“ řekla ke svému návrhu odvolání Lipovské poslankyně Olga Sommerová a stěžovala si rovněž, že radní ČT – „pod hlavičkou Institutu vystupuje paní Lipovská proti jiným veřejným institucím“. Dopustit se toho měla Lipovská při odeslání dopisu Evropské komisi, ve kterém Lipovská zpochybňovala nezávislost ČT.

Kandidatura Lipovské do Sněmovny za Volný blok, jehož kandidátku vede Lipovská v Pardubickém kraji, už dle Sommerové byla pouze „poslední kapka“.

Iniciativa Stojím za ČT po odhlasování odvolání Lipovské začala oslavný komentář slovy: „A je hotovo!“

„Demokratický právní stát přese všechno trápení nakonec opět obstál. A občanská společnost v tom sehrála nezanedbatelnou roli, mimo jiné i naše petice s 25 000 podpisy za její odvolání. Pokračujeme za pár týdnů u voleb. Díky všem!“ komentovala konec ekonomky v Radě ČT.

Připojil se též scenárista a senátor David Smoljak, přičemž se dotkl i řádění poslance Lubomíra Volného ve Sněmovně. „Flákanec rozbombardoval sněmovní pult, když – marně – bránil odvolání exradní Lipovské. Taková odpudivá tečka za tragikomickým příběhem…“ pronesl na svém twitterovém účtu s odkázáním na vyvedení Volného od řečnického pultíku, během čehož stačil poslanec při potyčce zdemolovat stůl předsedajícího.

Dodal též, co je potřeba po odvolání Lipovské učinit dále: „Teď už jen zvolit novou Sněmovnu a nová pravidla volby kandidátů do mediálních rad!“

K odvolání Lipovské zazněla slova i od předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, jež vše okomentovala slovy: „Zákon hovoří jasně.“ „Kandidatura a funkce nejdou v žádném případě dohromady. Buď jedno, nebo druhé. Zákon hovoří jasně. Paní Lipovská jej ostatně porušovala už předtím z jiných důvodů, a do funkce proto neměla být nikdy zvolena,“ vyjádřila se a doplnila též poděkování pro Olgu Sommerovou, jež nahradila ve Sněmovně Dominika Feriho po prasknutí skandálu kolem jeho údajného obtěžování studentek.

A chvály k Olze Sommerové přednesl i poslanec ODS Pavel Blažek, na což hrdě poukázali občanští demokraté i na sociálních sítích. „Milá Olgo, zatímco Tvoje filmy se budou promítat ještě za sto let, o mnoha z těch, kteří na Tebe budou útočit, se už nebude mluvit za 14 dní,“ pronesl Blažek směrem k poslankyni, jež odvolání Lipovské ve Sněmovně prosadila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…