Stomilionová ztráta v Pražských službách. Zúčastnění prý mlčí

10.08.2014 17:11

Bývalý obchodní ředitel Pražských služeb Tomáš Kolinger podvodným jednáním údajně svého zaměstnavatele připravil o více než sto milionů korun. Lidé z vedení Pražských služeb i funkcionáři z Prahy, která je většinovým vlastníkem podniku, by zřejmě nejraději celou věc zametli pod koberec. Vyplynulo to ze zjištění serveru Lidovky.cz

Stomilionová ztráta v Pražských službách. Zúčastnění prý mlčí
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

Tomáše Kolingera policie obvinila ze zneužití informací v obchodním styku. Několik firem, které dotyčný skrytě vlastnil, měly od Pražského podniku získat výhodně zakázky, na kterých vydělaly desítky milionů. „Ze znaleckého posudku vyplývá, že předpokládaná výše škody pro Pražské služby dosáhne částky převyšující 100 milionů korun,“ citovaly Lidovky.cz z protokolu sepsaného kriminalisty.

Server Lidovky.cz se k celé kauze snažily získat vyjádření osob, které v době, kdy Kolinger „vysával“ Pražské služby, figurovaly v dotyčné společnosti či jejím bezprostředním okolí. Kloudnou odpověď se jim však z nikoho dostat nepovedlo.

Ticho po pěšině

Generální ředitel Pražských služeb Patrik Roman, pod kterým Tomáš Kolinger pracoval jako obchodní ředitel, se k celé věci odmítl vyjádřit. „Nezlobte se, ale do ukončení vyšetřování v této věci nebudeme k tomuto tématu poskytovat žádné vyjádření," vzkázal za Romana tiskový mluvčí Radim Mana. Bez odpovědi nechal i dotaz, zda za vážná obvinění cítí vlastní odpovědnost.

Také politici David Vodrážka a Tomáš Chalupa z ODS, kteří v té době seděli v představenstvu firmy, nechali dotazy ohledně indicií o pochybných transakcích pod taktovkou Kolingera a odpovědnosti za vyčíslenou škodu bez odpovědi. David Vodrážka svoje rozhodnutí zdůvodnil tím, že se pro list vlastněný ministrem financí Andrejem Babišem vyjadřovat nebude. „Velice se omlouvám, ale do novin, které vede pan Léko (od pana Babiše), odpovídat nebudu,“ napsal redakci.

Na dotaz týkající se závažných obvinění kolem Pražských služeb neodpověděl ani tehdejší pražský primátor Pavel Bém (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…