Strach Čechů z islámu na vlastní kůži. Přední český muslim Alrawi popsal, jaká u nás zažívá „příkoří“

27.11.2015 16:35

Martin Veselovský zpovídal na DVtv předsedu ústředí muslimských obcí Muneeba Hassana Alrawiho. Ten mluvil o strachu z muslimů, o jejich integraci v České republice a o tom, jak jej taxikář nechtěl svézt, protože by se mohl odpálit. Řeč přišla i na jeho údajně nenávistná kázání.

Strach Čechů z islámu na vlastní kůži. Přední český muslim Alrawi popsal, jaká u nás zažívá „příkoří“
Foto: ČT24
Popisek: Muneeb Hassan Alrawi

Alrawi na otázku, zda se v České republice bojí, odpověděl záporně. Rovnou však navázal příběhem, který se mu stal několik málo chvil před samotným příjezdem do DVtv. Odmítl jej totiž svézt taxikář, jelikož měl údajně strach z toho, že by se Alrawi odpálil.

Prezident Zeman a slovenský premiér Fico, které Alrawi popsal jako „Boko Zeman Fico Haram“, vidí islám jednostranně. Český prezident podle něj staví svoje názory a projevy na stejných informacích a zdrojích jako Blok proti islámu. „To jsou naprosto stejné zdroje, to je jeden a tentýž zdroj,“ řekl Alrawi, že se nevyhýbá odpovědnosti.

„I plus I se rovná I, tedy integrace plus identita rovná se ideál,“ říká Alrawi, že se jeho komunita chce integrovat a být otevřený, zároveň si však zachovat vlastní identitu. „Jediný co třeba ne, když budu jíst svíčkovou na smetaně, tak si k tomu nedám pivečko.“

Pak přišla řeč na jeho kontroverzní kázání v brněnské mešitě. „Nenávidět všechno co je nesprávné, co je nemorální a hlavně naučit ho nenávist k neuznávání Alláha a jeho jedinečnosti,“ předčítal Veselovský ukázku z kázání o výchově dětí. „To bylo kázání, které nebylo moje, to bylo v arabštině,“ řekl Alrawi, že vlastně jednalo o omyl a špatně zvolené české slovo.

Celý rozhovor zde

S tím, že Veselovský v boha nevěří však Alrawi problém údajně nemá. Na to moderátor navázal s další ukázkou kázání. V té Alrawi vysvětluje, že muslimové můžou do dětí víru i vtlouct. „Jak se říká česky 'Udělej to nebo ti dám na zadek.',“ tvrdí Alrawi, že je to stejné, jako když bijeme děti za to, že dělají věci, jež se nám nelíbí. Z rozhovoru vyplývá, že Alrawi bere bití dětí jako pedagogickou pomůcku. A stále si stojí za tím, že jsou čeští muslimové plně integrováni do společnosti.

Aby podle Alrawiho člověk pochopil správně Korán, musel by být muslimem. Jinak si vždy najde důvody a důkazy islámské nenávisti. „Jak říkáte v Česku, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ podotkl a dodal, že za poslední tři měsíce byl terčem několika fyzických i verbálních útoků jak na jeho osobu tak i na mešitu.

Islámský stát je podle něj „hrůza, která mimo to, že terorizuje svět a páchá strašlivé věci, tak ještě zneužívá jméno víry miliardy a půl muslimů. Vystavuje nás všechny hrozbám a obzvlášť vystavuje nás muslimy tlaku.“ Alrawi ještě dodal, že se jedná o „zjevení, které je potřeba opravdu vymýtit.“ Sám však teroristickou skupinu nepopisuje jako Islámský stát a označuje jej za „antiislámský“.

Jestli se může někdo v České republice radikalizovat, jsou to pak podle Alrawiho příznivci docenta Konvičky. „Nepřichází to zvenčí, příchází to odsud,“ říká Alrawi a dodává, že má strach o to, že tím budou trpět jeho děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…