Středočeský kraj dává hlas dětem. „Musíme brát jako své parťáky,“ uvedla hejtmanka

21.05.2021 15:02

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková navštívila minulý týden spolu s radním pro školství a sport Milanem Váchou ZŠ Křestice, kde se odehrála tisková konference, kterou uspořádal nadační fond Eduzměna ve spolupráci se Středočeským krajem. V roli novinářů se představilo 27 žáků třetí, čtvrté a páté třídy, kteří s politiky debatovali.

Středočeský kraj dává hlas dětem. „Musíme brát jako své parťáky,“ uvedla hejtmanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Petra Pecková

Řeč byla o tom, jak se stát hejtmankou či radním, co dělá kraj pro občany, jaký názor mají děti na on-line výuku, co by chtěly zachovat, i o tom, co jim během doby, kdy byly školy zavřené, chybělo nejvíc. Diskuse se dotkla ale i dalších témat - recyklace, cestování, vysokorychlostních tratí, roušek, YouTube či domácích zvířat.
 
 
„Děti je třeba brát jako rovnocenné partnery, kteří nám dokáží nabídnout trefnou zpětnou vazbu a maji skvělé nápady. Otevřený a moderní přístup při výuce vychovává v dobrém slova smyslu sebevědomé mladé lidi, kteří mají zájem o svět kolem sebe a nebojí se zeptat,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.
 

Anketa

Mělo by dětem být dovoleno sundat ve škole roušky?

94%
3%
3%
hlasovalo: 7073 lidí
 
Středočeský kraj uzavřel na začátku letošního roku s Nadačním fondem Eduzměna Memorandum o spolupráci, která se týká právě pilotního projektu na Kutnohorsku. „Když to shrnu – hlavním cílem všech, tedy rodičů, učitelů, žáků i zřizovatelů škol – je podporovat všechny děti, připravit jim rovné příležitosti a nabídnout jim dobré podmínky pro jejich rozvoj,“ řekl Milan Vácha.
 
Návštěvu hejtmanka poté také zhodnotila na sociální síti. „Ještě malý návrat do malotřídky v Křeseticích na Kutnohorsku, kde jsme byli s radním pro školství Milan Vácha na tiskové konferenci. Zpovídalo nás 27 malých novinářů, dětí z třetí až páté třídy. Prozradila jsem na sebe třeba to, že jsem jako malá chtěla řídit kamion. Ale vážně – děti byly skvělé. Nebyly uťápnuté, naopak. Nebály se ptát ani na odborné věci a pro mě je to znovu potvrzení, že je musíme brát jako své parťáky a počítat s jejich názorem,“ uvedla hejtmanka.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…