Středočeský kraj ocenil vítěze projektu Kraje pro bezpečný internet

25.05.2021 15:17

Zástupci Středočeského kraje, Policie ČR a firmy Microsoft společně předali ceny vítězům letošního krajského kola on-line soutěže Kraje pro bezpečný internet. Stranický kolega hejtmanky Peckové a radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha (STAN) zároveň ocenil školy, které se do projektu zapojily největším počtem žáků.

Středočeský kraj ocenil vítěze projektu Kraje pro bezpečný internet
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

„Tento školní rok byl bezpochyby nejnáročnější pro žáky a studenty a také pro jejich učitele a ředitele škol. Strávili jej v podstatě celý na internetu. S tím samozřejmě vzrostla potřeba zajistit kybernetickou bezpečnost.  Jsem proto moc rád, že v rámci tohoto projektu můžeme opět finančně podpořit školy, a pomoci jim s tím, aby se jejich žáci, při jejich leckdy nedobrovolném pobytu v on-line prostředí, mohli cítit bezpečněji,“ uvedl Vácha. 
 
 
Na prvním místě s největším počtem žáků zapojených do projektu se umístila Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola v Benešově, která získala odměnu 30 tisíc korun. Vítězem nadstavbové soutěže Kvíz plus, který byl určen pro opravdové znalce elektronické bezpečnosti, se stal Štěpán Janoušek z příbramského Gymnázia. 
 
Hlavním cílem celostátního projektu Kraje pro bezpečný internet je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…