Středočeský kraj povede po Řihákovi šéf krajské ČSSD Petera

27.06.2014 11:10

Novým středočeským hejtmanem se stal šéf krajské ČSSD Miloš Petera. Rozhodli o tom dnes krajští zastupitelé. Petera nahradil ve funkci svého stranického kolegu Josefa Řiháka, který v pondělí vyhověl výzvě spolustraníků a rezignoval.

Středočeský kraj povede po Řihákovi šéf krajské ČSSD Petera
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Ing. Miloš Petera, ČSSD

Statutárním zástupcem hejtmana by se měl stát náměstek pro školství Milan Němec. Místo Řiháka, který se má na doporučení stranických kolegů více soustředit na kampaň před senátními volbami, by měla v krajské radě zasedat bývalá hejtmanka Zuzana Moravčíková. ČSSD jí chce svěřit nově vytvořený resort investic a veřejných zakázek. Petera by si jako hejtman ponechal dopravu.

Řihák uvedl, že respektuje rozhodnutí svého týmu, který si přál změnu ve vedení kraje. Tvrdí ale zároveň, že ho nikdo k rezignaci nenutil a odešel o své vůli. Opozice se podivila tomu, že jí nikdo oficiálně nesdělil důvod Řihákova odchodu. Výměnu v čele hejtmanství označila za výsledek třenic uvnitř ČSSD. Podle některých zástupců ČSSD vázla komunikace mezi Řihákem a radními, další uvedli, že kraj za jeho vedení málo investoval.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…