Středočeský souboj: ODS se s Babišem pere o úspěšného podnikatele

30.08.2013 21:57

Občanští demokraté na základě předvolebních průzkumů dobře vědí, že předčasné volby nebudou jejich nejhvězdnější hodinou. V politickém boji však dělají, co mohou a podle informací serveru Česká pozice lákají ke kandidatuře ve svých řadách také úspěšného podnikatele a majitele firmy Best Tomáše Březinu. Má to ale háček. Usiluje o něj i šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš.

Středočeský souboj: ODS se s Babišem pere o úspěšného podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

„Bavili jsme se o podpoře pravicové politiky. Potěšilo mě, že byl ochoten se na obnově ODS podílet, a to i kandidaturou v parlamentních volbách. Jeho pozice ve středních Čechách by dle mě byla velmi dobrá, protože by to byl důstojný soupeř Miroslava Kalouska a Andreje Babiše,“ řekl serveru úřadující předseda ODS Martin Kuba.

Ten ví i o aktivitách Andreje Babiše ohledně pana Březiny, ale navenek zůstává v klidu. „Zatím jsem však nezaznamenal, že by (Babišova nabídka) byla pro pana Březinu zajímavá,“ pokračuje Kuba. Babiš serveru Česká pozice potvrdil, že s vítězem soutěže Podnikatel roku 2007 hovoří rok a půl až dva roky. Březinův majetek se odhaduje na sumu přesahující 2,5 miliardy korun.

V celé věci je však zakopána ještě jedna hrozba. Lokální organizace ODS by prý na předních místech kandidátek raději viděly své lidi. Předvolení průzkumy totiž naznačují, že poslanců ODS nemusí být tolik jako v minulosti. Preferovaným politikem je např. náměstek mladoboleslavského primátora Adolf Beznoska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…