Střelba v Praze: Málem „umlátili“ Juchelku z ANO. Neprávem. Zde je důkaz

22.12.2023 12:20

Juchelka je zrůda… Smršť podobných nenávistných komentářů sklidil poslanec hnutí ANO Aleš Juchelka, když svým příspěvkem na sociální síti X upozornil na to, že na zvýšenou právní ochranu pedagogů upozorňoval již v létě. Jeho příspěvek se dle jeho vyjádření týkal napadení pracovnice žákem, a ne střelby na Univerzitě Karlově a odpovídal tomu i čas jeho zveřejnění. To však bylo odpůrcům ANO jedno a poslance nazvali „prasetem“, které si na čtvrteční tragédii honí politické body. Podle všeho neprávem.

Střelba v Praze: Málem „umlátili“ Juchelku z ANO. Neprávem. Zde je důkaz
Foto: Interview ČT24
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Aleš Juchelka

Poslanec za hnutí ANO Aleš Juchelka před půl třetí odpoledne sdílel na sociální síti X příspěvek, kde upozorňoval na skutečnost, že on sám již v červnu v Poslanecké sněmovně navrhoval zvýšenou právní ochranu pedagogů. „Ministři a vládní poslanci tenkrát můj bod odmítli. Pamatujete si to Markéto Pekarová Adamová, Petře Fialo, Ivane Bartoši, Víte Rakušane a Mariane Jurečko?“ označil Juchelka na X jmenované poslance.

Za tento příspěvek však od veřejnosti obdržel vlnu kritiky. A to i přesto, že příspěvek reagoval na napadení pracovnice školy žákem s nožem. Čin, který se odehrál den před střelbou na Filozofické fakultě na Univerzitě Karlově. Vše je doložitelné i tím, že Juchelka příspěvek sdílel před tím, než se podle něj o střelbě na FF UK vědělo.

O případu napadení pracovnice školy informovala prostřednictvím X i Policie ČR: „Řešíme mimořádnou událost. Stala se před desátou hodinou na střední škole v Třebíči. Žák se snažil nožem napadnout pracovnici školy. Ženu lehce poranil. Žáka jsme zajistili a záchranáři ho převezli do zdravotnického zařízení. Nikomu dalšímu nehrozí žádné nebezpečí.“

„JUCHELKA, TO VYŽRANÉ AMORFNÍ PRASE Z ANO, JE NECHUTNÝ DOBYTEK!!!!“ nadával poslanci jeden z uživatelů X.

Další uživatelka Juchelku označila za „nelidskou hyenu“. „Tohle k té strašné tragédii napsala tvoje rohožka – odporná nelidská hyena Juchelka. ANOsekta je nechutná sebranka zrůd,“ informovala předsedu ANO Andreje Babiše.

„Juchelka je zrůda,“ seznal i další uživatel. Další zas napsal, že je poslanec Juchelka prasetem.

„Pobliješ se každý ráno u zrcadla?“ zjišťoval zas jiný uživatel.

 

 

Juchelka po vlně nenávistných komentářů i tak příspěvek, který se k včerejším tragickým událostem nevztahoval, smazal. „Smazal jsem tweet, který jsem dával dnes odpoledne před tím, než došlo k útoku na pražské filozofické fakultě. Můj tweet se vztahoval k napadení učitele, ke kterému došlo včera. V kontextu aktuálních událostí byl nevhodný,“ uznal Juchelka na X.

Tato omluva však nebyla všemi přijata. „S touhle verzí pro koblihy jděte opět do prdele. Víme, co jsme viděli,“ napsala jedna z uživatelek sociální sítě.

Ohradil se i novinář Martin Bartkovský: „Já chápu, že nemáte absolutně žádné zábrany, ale tweet vyšel v půl čtvrté. Lžete. Prostě se jen omluvte.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 22.12.2023 12:49:05
Klasický výstup lepšoidů, kteří následně lajkovali produkty Džamily a spol.

|  26 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…