Stropnický poté, co mu na dům naházeli zápalné lahve: Je to potvrzení správnosti toho, co ministerstvo dělá

09.06.2015 7:03

Na dům ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v neděli ráno někdo hodil zápalné láhve. Případ nyní vyšetřují státní a vojenská policie. V době incidentu nebyl ministr doma, někteří členové jeho rodiny však ano. V současné době došlo ke zvýšení ostrahy ministra.

Stropnický poté, co mu na dům naházeli zápalné lahve: Je to potvrzení správnosti toho, co ministerstvo dělá
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

„Takové věci se na české politické scéně naštěstí nestávají často. Bohužel to nasvědčuje radikalizaci určitých názorových skupin, které stojí proti hodnotám, jež zastáváme. Pro mě to je vlastně potvrzení správnosti nastaveného kurzu ministerstva obrany, které vedu,“ komentoval událost Stropnický. „Samozřejmě ale nejde o situaci, která by byla pro mě nebo moji rodinu běžná,“ doplnil. 

K celé události byla vydána pouze krátká tisková zpráva ministerstvem obrany. „V tuto chvíli vám nedokážu odpovědět, nic víc mi řečeno nebylo,“ reagoval vzápětí na dotazy serveru iDnes.cz mluvčí rezortu Jan Pejšek. Nebyl ani specifikován rozsah a způsob zvýšení bezpečnostních opatření.

Situaci nechtěla více komentovat ani manželka Stropnického, herečka Veronika Žilková. „Nezlobte se, nebudu nikomu nic komentovat. Je to příliš vážné,“ uvedla.

Útoky na politiky nejsou ojedinělé. Na přelomu roku se policie zabývala podezřelou zásilkou určenou ministrovi financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Přišla mu ze Slovinska na jeho domácí adresu a obsahovala smrtelnou dávku jedu. Podezřelého Itala policie ve Slovinsku v prosinci zadržela. Několik dní předtím přišla na ministerstvo vnitra Milana Chovance (ČSSD) obálka s kyanidem. Vláda tehdy kvůli zásilkám přijala další bezpečnostní opatření, nezveřejnila je. Další zásilky doručené na Hrad a do televize Prima toxické nebyly.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…