Stropnický uvažuje o kandidatuře do Senátu. Z Vinohrad ho prý chtěli vyhnat

03.03.2012 15:29

Herec a umělecký šéf Divadla na Vinohradech Martin Stropnický odchází ze své funkce po roztržce se senátorem a budoucím šéfem celého divadla Tomášem Töpferem (ODS). Odcházející umělec má za to, že se ho někdo snažil s divadla vyhnat. Stropnický přemýšlí o tom, že si dá pár měsíců volno, ale zvažuje také možnost, že by kandidoval do Senátu. Prohlásil to v rozhovoru pro dnešní MF Dnes.

Stropnický uvažuje o kandidatuře do Senátu. Z Vinohrad ho prý chtěli vyhnat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Senátor Tomáš Töpfer se má stát příštím prvním mužem v Divadle na Vinohradech. Jako svůj úkol si vytkl zvýšit návštěvnost divadla, která již několikátý rok po sobě klesá. Senátor tvrdí, že za to nese zodpovědnost i dosavadní umělecký šéf scény Martin Stropnický. Mezi oběma pány v posledních dnech proběhla poměrně ostrá slovní výměna a Stropnický se teď snaží popsat záležitost ze svého pohledu.

Věci je třeba posuzovat v kontextu

„Když je druhé kolo globální krize, neprodávají se zájezdy do ciziny, elektřina, plyn zdražují... tak Kriste pane my nemůžeme nebýt součástí toho všeho. Chtěl jsem o tom mluvit s radním pro kulturu panem Kauckým, měli jsme už domluvené jednání na září, ale pak mi zavolala sekretářka, že nemá čas. Poprvé, pak podruhé... A pak přišel můj ředitel, že je výběrové řízení,“ podivuje se herec.

Následně ale došlo ke změně koalice na pražské radnici a Stropnický občas zaslechl, že je na Vinohradech nevítanou osobou. „Stropnický je problém,“ znělo prý kuloáry. Herec nabyl přesvědčení, že se ho někdo chce zbavit a nakonec se sám rozhodl k odchodu ze scény.  

Po odchodu z divadla bude Stropnický Moderovat publicistický magazín v televizi Barrandov. Nabízí se mu ale i jiná možnost. Dostal prý také nabídku ke vstupu do Senátu, kde by se teoreticky mohl znovu setkat i s Töpferem.

„Nebudu lhát, ale je to opravdu ve velkých předkolech. Byl jsem vyzván k jakýmsi schůzkám ohledně senátních voleb. Ale chci být korektní - zatím se ještě nekonaly, tak o tom nemůžu mluvit,“  říká herec. Zatím si ani není jist, jestli by ho práce v Senátu chytla tzv. za srdce. A mimo to by záleželo především na voličích, jestli by ho do horní komory vyslali.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…