Stropnický vyhodil z ministerstva dlouholetou souputnici jeho předchůdce Picka

31.03.2014 22:03

Dosavadní ředitelka odboru komunikace a propagace Mira Třebická končí na Ministerstvu obrany. Nahradí ji její dosavadní zástupce a dlouholetý mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Informovalo o tom tiskové oddělení úřadu.

Stropnický vyhodil z ministerstva dlouholetou souputnici jeho předchůdce Picka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

„Nic za tím nehledejte. Prostě máme s novým ministrem, Martinem Stropnickým, jiný styl práce. Každý z nás má přeci právo vytvořit si tým, který mu, podle jeho názoru, bude přinášet co nejlepší výsledky," reagovala Třebická.

Stropnický tak pokračuje v obměně svého ministerského týmu. Jeho prvním náměstkem je bývalý voják Jiří Borovec. Dalšími náměstky jsou někdejší zástupce náčelníka generálního štábu Bohuslav Dvořák a bývalý ředitel oddělení na Ministerstvu zahraničních věcí Tomáš Kuchta. Politickým náměstkem za ČSSD se stal Jakub Kulhánek, někdejší poradce ministra zahraničí.

Doprovázela Picka na vzestupu

Třebická je důvěrnou přítelkyní a podle některých spekulací i milenkou exministra Vlastimila Picka, jehož doprovázela během celé jeho politické kariéry. Jejich známost se datuje do období, kdy pracovala v tiskovém odboru prezidentské kanceláře Václava Klause. Picek v téže době vykonával funkci náčelníka vojenské kanceláře na Hradě. Když se v roce 2007 vyhoupl do postu náčelníka generálního štábu, vzal si Třebickou k sobě, a to na post komunikační manažerky.

Kromě Třebické na ministerstvu skončili například Lenka Ptáčková Melicharová, Libor Karásek a Libor Tejnil, dosavadní náměstek Daniel Koštoval se nově stal státním tajemníkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…