Struska se pod dálnici nedává, kritizuje posudek Euroviu

21.03.2012 15:17

Ředitelství silnic a dálnic má posudek, který obviňuje společnosti Eurovia ze zvlnění dálnice D47 u Ostravy. V posudku stojí, že zvlnění dálnice způsobila ocelárenská struska v podloží. Eurovia si objednala posudek v roce 2008 a tudíž o problému věděla. Firma obvinění odmítá.

Struska se pod dálnici nedává, kritizuje posudek Euroviu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

„Ačkoliv je tento odborný posudek hotový již od roku 2009, společnost Eurovia jej nikdy ŘSD oficiální cestou neposkytla. To považuji za vážné porušení zákona, smlouvy a poškození investora,“  řekl Novinkám.cz šéf ŘSD René Poruba.

„Eurovia na jedné straně nyní veřejně tvrdí, že zvlnění nezpůsobila ocelárenská struska, ale na druhé straně se právě kvůli nasypané ocelárenské strusce do zvlněné dálnice soudí se svým dodavatelem tohoto materiálu o více než 30 miliónů,“ dodal Poruba.

Objemová nestálost

Ředitelství silnic a dálnic se s posudkem seznámilo až díky soudnímu spisu. Je zde uvedeno, že struska způsobuje objemovou nestálost a doporučuje „objemově nestálé materiály odstranit a nahradit vhodným štěrkovitým kamenivem.“ Eurovia se nyní soudí s dodavatelem ocelárenské strusky.

Eurovia výsledky průzkumu zveřejnila na konci listopadu a připouští za poruchy může nevhodný materiál. Mluvčí společnosti Petra Kučerová ale tvrdí, že strusku použila na základě příkazu ŘSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…