Studenti budou nocovat přímo ve školách

28.02.2012 11:42

Veřejnost si bude moci zajít v úterý večer na přednášky na většině z českých vysokých škol. Jedná se o součást akce nazvané Týden neklidu. Studenti tak chtějí vyjádřit odpor proti připravovaným vysokoškolským reformám.

Studenti budou nocovat přímo ve školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Týden neklidu by měl vyvrcholit středečním pochodem, který se bude konat ve všech univerzitních městech České republiky. Pochody však studenti zařadili do programu již dnes.

Například v Brně budou studenti pochodovat na náměstí Svobody, protest se chystá i před děkanátem Univerzity Palackého v Olomouci. V Praze bude centrum akcí v dejvickém kampusu a také na právnické a filozofické fakultě na Palachově náměstí.

V Hradci Králové nebo v Plzni budou studenti na univerzitě i nocovat. Další univerzity v Opavě, Liberci nebo Ústí nad Labem chystají ve škole přednášky či koncerty.

Studenti zahájili v pondělí Týden neklidu happeningem v pyžamech, objímáním školy nebo přednáškami na různá témata. Ministr Dobeš následně na to už oznámil ústupky v plánovaném zavedení školného na vysokých školách.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…