Studenti protestovali, ale marně. Babišovi ministři na VŠE přednášet budou

05.04.2018 16:09

Ministři vlády v demisi budou od dnešního večera přednášet na pražské Vysoké škole ekonomické (VŠE). Na sérii přednášek, v níž každý z ministrů jednobarevného kabinetu hnutí ANO jednou vystoupí před studenty, se vláda dohodla s děkanem Národohospodářské fakulty VŠE Miroslavem Ševčíkem. Proti přednáškám protestovala část studentů VŠE, internetovou petici proti jejich pořádání podepsalo přes 500 lidí.

Studenti protestovali, ale marně. Babišovi ministři na VŠE přednášet budou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přednáška ministra financí Andreje Babiše na Vysoké škole ekonomické na téma Fiskální a daňová politika

Sérii přednášek s názvem Hospodářská politika pohledem jejích tvůrců zahájí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jako poslední vystoupí na VŠE 10. května premiér Andrej Babiš a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Škola označuje vystoupení ministrů na zvláštním kurzu za příležitost pro ty, kdo chtějí vidět do procesu tvorby české hospodářské politiky a do jejího zákulisí. Úřad vlády v tiskové zprávě napsal, že vystoupení ministrů doplní vybraní akademičtí pracovníci fakulty a že škola bude předem informována o obsahu přednášek. Součástí přednášek má být i odborná diskuse ministrů se studenty.

Studenti proti vypsání přednášek protestovali. V petici zveřejněné na internetu vyjadřovali obavy, že jim bude prezentován jen jeden názorový proud, což je podle nich nepřípustné v době jen několik měsíců před komunálními a senátními volbami. Podle autorů petice by VŠE měla být nestranická a názorově neutrální.

Petici dosud podepsalo 502 lidí. Většina podpisů se objevila na konci března krátce po zveřejnění informace o vypsání přednášek, další signatáři se ale stále připojují. Dnes dopoledne přibyly zatím poslední tři podpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…