Stydím se za NATO, tu zločineckou organizaci, napsal podplukovník. A toto o něm stojí na pravicovém serveru

06.01.2015 13:38

Podplukovník Marek Obrtel se vzdal svých vyznamenání z misí NATO, protože je to podle něj zločinecká organizace, za kterou se stydí. Přispěvatel serveru PravýBřeh.cz Jaroslav Pešek k tomu poznamenává, že on se stydí spíše za podplukovníka, který hovoří tónem moskevské propagandy.

Stydím se za NATO, tu zločineckou organizaci, napsal podplukovník. A toto o něm stojí na pravicovém serveru
Foto: Archiv M. Obrtela
Popisek: MUDr. Marek Obrtel

Text, který Obrtel na vysvětlení svého kroku sepsal a který Parlamentnílisty.cz jako první publikovaly, by podle Peška mohl zdatně posloužit i jako projev na schůzi uliční organizace KSČM. Podpukovník Obrtel podle něj dlouhá léta sloužil v jednotkách NATO, pak se najednou zamyslel nad imperialistickými plány USA a prozřel.

Ve stínu tohoto „náhlého“ prozření pak prý nepřekvapí, že se v jeho textu objevují takové perly, jako nazývání ukrajinské vlády „samozvanou“, a celkově prý text vypadá jako „opsaný z moskevských příruček“.

K tomu má Pešek několik poznámek. Předně je prý k pochopení textu podplukovníka Obrtela nutné vědět, jak funguje ruská propagandistická mašinerie. Ta je koordinována Federální službou bezpečnosti (známá pod zkratkou FSB) a financována prakticky neomezenými zdroji zdatně navazuje na sovětskou propagandu. Součástí je i upevňování ruského výkladu událostí prostřednictvím „vlivových agentů“. A tito tvůrci veřejného mínění se velmi často rekrutují z řad vojáků.

Celý komentář ZDE

Ukrajina má podle Peška právo hájit svou územní celistvost se zbraní proti těm, kteří ji chtějí rozbít. Jako příklad uvádí Československo v roce 1919. Tehdy se německy mluvící pohraničí poprvé vzbouřilo a chtělo vyhlásit samostatnost, mladá ČSR tam poslala armádu, a ta zjednala pořádek. Všichni ve světě to akceptovali a nikdo nic nenamítal. A stejně bychom se prý měli dnes dívat na události na Ukrajině.

Pešek pokračuje výkladem, že Ukrajinci měli právo se vzbouřit proti předchozímu prezidentu Janukovyčovi. Ten prý již ve volbách v roce 2004 silně podváděl, ale přišli mu na to, v dalších jen velmi těsně, o tři procenta, porazil Juliji Tymošenkovou, což mu ale nezabránilo následně nastolit vládu mafiánských struktur, kterou si pojišťoval ústupky Rusku.

Když se proti němu lidé vzbouřili, začala ruská propaganda prezentovat verzi o „samozvané fašistické juntě“. K tomu je třeba dodat, že Rusové se nikdy nezatěžovali rozlišováním mezi fašismem a nacismem, takže označení „fašistická“ přiřazuje ukrajinskou vládu rovnou k Hitlerovi.

Další oblíbenou větou ruské propagandy je prý tvrzení, že USA ženou Evropu do války s Ruskem. Na tento strach prý mnoho lidí reaguje, ale nikdo nedokáže odpovědět na základní otázku, jak zajistit mírové soužití mezi Východem a Západem. To však podle Peška není možné, pokud čelíme propagandě a dezinformacím, ke kterým jsou najímáni „stydliví podplukovníci“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…