Šůrování záchodů, hnutí v eurozóně. Lídr Zaorálek se představil divákům ČT skutečně nezapomenutelně

22.09.2017 23:01

Hostem Událostí, komentářů ČT24 byl volební lídr Lubomír Zaorálek, který se tak stal dalším z lídrů stran, jež pořad představuje.

Šůrování záchodů, hnutí v eurozóně. Lídr Zaorálek se představil divákům ČT skutečně nezapomenutelně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Byl bych pro vstup do zdravé eurozóny. Nyní však příliš zdravě nevypadá,“ odvětil Zaorálek na první otázku, zda je pro přijetí eura. „Dlouhodobě je to pro nás perspektiva, a zásadní, nyní je pro nás důležité se podívat, kam se eurozóna hne,“ podotkl. 

Druhá otázka se týkala přijetí uprchlíků z muslimských zemí. „Jasně jsme odmítli kvóty, nechceme ghetta. S integrací jsou velké problémy,“ sdělil Zaorálek. A co povinná vojenská služba? „Dnes není vojna šůrování záchodů, dnes obsluha protiraketových systémů je dost sofistikovaná věc. Takže jsem přesvědčen, že je nutné mít profesionální armádu,“ dodal.

Do vlády by pak Zaorálek nešel se stranou, která by šla proti sociálnědemokratickému programu „Konec levné práce“. Konkrétní pak nebyl, a to ani v otázce, koho ČSSD podpoří v prezidentské volbě.

„Česká republika se ocitla v pasti nízkých mezd,“ zmínil pak Zaorálek k problému nerovnosti v Česku. Podle jeho slov bychom pak měli stavět na průmyslu i na vzdělanosti. Současnou vládu pak pochválil za navýšení minimální mzdy. 

Zaorálek si pak posteskl nad tím, že v Česku neexistuje nějaká investiční banka, jako byla dříve Živnobanka. „Ta by zacházela s evropskými penězi. Čím dál méně totiž budou přicházet dotace, ale spíše se to bude řešit formou projektů,“ sdělil. 

Závěrem se pak Zaorálek vyjádřil ke členovi ČSSD Karlu Novotnému, jenž o cikánech řekl, že jsou jako medúzy – otravní a k ničemu. „To je úlet. Za sebe říkám, pokud je dnes ve funkci, po volbách nemá šanci pokračovat,“ řekl rázně Zaorálek. Novotný je v současné době náměstkem ministra průmyslu a obchodu. Z kandidátky jej však Zaorálek stahovat nehodlá, v Ústeckém kraji kandiduje Novotný na 13. místě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…