Suverenita ve sporu o restituce podporuje Klause. On jediný prý vidí rizika

02.09.2012 7:37

Podporu prezidentu Václavu Klausovi v jeho vymáhání záruk nepřekročení Února 1948 při církevních restitucích vyjádřil jeho tradiční spojenec v těchto otázkách- strana Suverenita Jany Bobošíkové. Ve svém prohlášení uvádí, že sdílí prezidentovy obavy a kritizuje vládu i opozici, které tyto problémy laxně přehlížejí.

Suverenita ve sporu o restituce podporuje Klause. On jediný prý vidí rizika
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jana Bobošíková rozhodně nemá pocit, že její generace vyrostla na nezdravých potravinách

„I my se domníváme, že celá konstrukce zákona může vyvolat novou vlnu ataků na právní dokumenty přijaté v období mezi roky 1945 a 1948, zejména na Dekrety prezidenta Edvarda Beneše,“ píše Suverenita. To pak může umožnit majetkové nároky ze strany těch, kteří se s poválečným uspořádáním nikdy nesmířili. V obecném smyslu však prý strana Jany Bobošíkové proti restitucím není.

V prohlášení strana připomíná, že je prohradní stranou a prezidenta podporovala i v případě výjimky pro Českou republiku z Lisabonské smlouvy. „Proto stejně jako v případě výjimky z Listiny základních práv EU při podpisu Lisabonské smlouvy podporujeme stanovisko prezidenta republiky Václava Klause,“ píše.

Prezident si prý je mnohem lépe než minulá či současná vláda vědom rizik a nebezpečí, která tato neuvážená rozhodnutí mohou způsobit České republice a občanům. Vláda i největší opoziční strana se naproti tomu staví k těmto snahám laxně.

Suverenita prohlašuje, že záruky ochrany práva České republiky jsou v rámci restitucí nezbytné, a proto žádá zásadní přepracování návrhu církevních restitucí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …