Švédská policie rozšířila seznam nebezpečných no-go zón. Toto se tam prý děje

15.06.2017 20:05

Švédská policie opět rozšiřuje o další lokality dlouhý seznam no-go zón, byť se úřady tomuto nepříliš lichotivému pojmenování vehementně brání. V každém případě se mohou Švédové cítit zase o něco méně bezpečně. Kombinace kriminality, nezaměstnanosti a migračních kořenů dělá své.

Švédská policie rozšířila seznam nebezpečných no-go zón. Toto se tam prý děje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Když před dvěma lety švédská policie zveřejnila seznam třiapadesáti „zranitelných oblastí“, spustila se tím řetězová reakce. V zahraničních médiích byly tyto oblasti rovnou nazývány jako „no-go zóny“. Tedy místa, kde zdejší obyvatelé, ve většině případů s migračními kořeny, ignorují švédské zákony a původní švédské obyvatelstvo se raději stěhuje jinam. Ve většina případů se jedné o okrajové městské čtvrti větších měst.

Vyhlášené je v tomto ohledu zejména švédské Rinkeby ve Stockholmu a několik dalších čtvrtí v Malmö a Göteborgu. Ze zmiňovaných třiapadesáti oblastí policie označila patnáct za skutečně kritické a právě seznam těchto fakticky beznadějných městských čtvrtí s vysokou mírou zastoupení migrantů ze třetího světa nyní policie rozšířila o dalších osm. Konkrétně se jedná o několik čtvrtí ve zmiňovaném Malmö, Göteborgu, Stockholmu a dále také v Uppsale.

Dle definice švédských úřadů v těchto oblastech panuje značně vysoká míra nezaměstnanosti, kriminality a chudoby, kvete zde náboženský extremismus a obyvatelé některé zločiny ani nehlásí, protože nevěří, že by s tím policie mohla něco dělat. Zejména Malmö je považováno za nebezpečné město, které ovládají přistěhovalecké gangy. Mezi obzvlášť oblíbené kratochvíle patří zapalování zaparkovaných automobilů. Ročně tak „lehnou popelem“ v tomto městě stovky aut.

„Víme, jak se s problémy v těchto oblastech úspěšně vypořádat. Abychom tak mohli učinit, potřebovali bychom, aby nás bylo o sto více,“ cituje server Local šéfa policie v Malmö Stefana Sintéuse. Na údajně kritickou bezpečnostní situaci před několika měsíci upozornil americký prezident Donald Trump. Liberální média se mu tehdy vysmála, ale jen asi o tři dny později ve zmiňovaném Rinkeby došlo k bouřlivým nepokojům.

Čas od času se v politicky korektním Švédsku rozhodnou policisté o svých zkušenostech promluvit veřejně. Letos v únoru se do médií dostala výpověď policejního vyšetřovatele Petera Springareho, který působí ve městě Örebro. „Znásilnění, loupeže, napadení, znásilnění, napadení a znásilnění, vydírání, napadení, násilí páchané na policii, hrozby policii, drogová kriminalita, pokus o vraždu, znásilnění…Podezřelí: Ali Mohammed, Mahmood, Mohammed, Muhammad Ali,“ ulevil si ochránce zákona s odkazem na migrační kořeny většiny pachatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…