Švédskem otřásl hrůzný čin. Gang uprchlíků z Afghánistánu prý v lese znásilňoval chlapce

06.12.2016 21:10

Švédským univerzitním městem Uppsalou otřásl hrůzný čin, jenž je možná spojen s uprchlíky. Server bulvárního britského deníku The Sun přinesl příběh patnáctiletého chlapce, kterého údajně pětice migrantů z Afghánistánu zatáhla do lesa a tam ho znásilnila. Nechal se, protože mu vyhrožovali s nožem v ruce.

Švédskem otřásl hrůzný čin. Gang uprchlíků z Afghánistánu prý v lese znásilňoval chlapce
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Gang pěti teenagerů afghánských migrantů byl zatčen a obviněn ze znásilnění ani ne patnáctiletého chlapce, píše server britského bulvárního deníku The Sun. Ke znásilnění mělo dojít v lesíku v univerzitní Uppsale ležící asi 40 kilometrů od švédského hlavního města Stockholmu. „K údajnému útoku došlo v říjnu a podle informací státního zástupce Johana Strombacka bylo útočníkům mezi šestnácti a sedmnácti lety,“ doplňuje bulvární deník. Pokud bude skupina pěti pachatelů pravomocně odsouzena, mladým Afgháncům hrozí až čtyři roky vězení.

„Obžaloba požaduje, aby byla pětice mladíků po vykonání trestu vyhoštěna a aby bylo útočníkům nařízeno se do Švédska nikdy nevracet. Agresoři se v lesíku údajně vrhli na mladého chlapce – také Afghánce – a hodinu ho mučili a znásilňovali. Policie po útoku našla na jeho těle mimo jiné modřiny, škrábance i kousance. Útočníci si podle obžaloby celý útok řádně promysleli.

„Podezřelí migranti si údajně natočili část útoku na mobilní telefon a vyhrožovali znásilněnému chlapci, že video uveřejní na sociální síti, kdyby ho napadlo jít na policii,“ pokračuje server. Podle obžaloby dva obvinění uznali některá svá pochybení, ale všichni razantně odmítli, že by spáchali zločin. Jeden z obhájců údajného agresora novinářům řekl, že nic nepřipouští, ani nevyvrací, protože byl příliš opilý a nic si nepamatuje.

Sluší se připomenout, že nejde zdaleka o první podobně hrůzný čin ve Švédsku, v němž mohou hrát roli uprchlíci. Před časem média informovala o znásilnění ženy upoutané na invalidní vozík, která se jen chtěla dostat na toaletu, ale byla znásilněna šesticí migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…