Švédsko se hroutí. Naposledy islamisté napíchli velké rádio a pouštěli lidem propagandu a písně o Alláhovi

11.11.2017 8:59

Obyvatelé švédského města Malmö opět silně pocítili přítomnost islámského extremismu. Naposledy posluchači zdejší velmi populární rozhlasové stanice Mix Megapol.

Švédsko se hroutí. Naposledy islamisté napíchli velké rádio a pouštěli lidem propagandu a písně o Alláhovi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Kdo z obyvatel Malmö včera kolem 8.30 naladil rozhlasovou stanici Mix Megapol, prožil těžký šok. Místo obvyklých písní od popových skupin typu Abba či Roxette se z rádia linuly náborové skladby Islámského státu „Pro Alláha“, jimiž džihádisté lákají nové uchazeče do svých řad. Nešlo však o špatný žert, ale o tvrdou realitu. Neznámý pachatel se napojil na frekvence rozhlasové stanice a „pirátsky“ na nich vysílal islamistickou propagandu.

Jako první o alarmujícím incidentu informoval server 24Malmö.se a o chvíli později vše potvrdili i samotní zástupci rádia, které vlastní společnost Bauer Media, jež je přítomná také v České republice a vydává zde desítky lifestylových časopisů. „Vše budeme hlásit na policii a také švédskému úřadu pro pošty a telekomunikace,“ uvedl marketingový ředitel rádia Jakob Gravestam v tiskové zprávě.

„Musím skutečně potvrdit, že asi tříminutová píseň, která láká obyvatele Západu k připojení se k Islámskému státu, se hrála dohromady přibližně třicet minut. Je to samozřejmě závažný problém. Bylo pro nás značně obtížné získat své frekvence zpět. Do celého případu se mezitím vložila místní policie, ale prozatím se ve švédských médiích neobjevila žádná konkrétní jména pachatelů či uskupení, která za vším stojí.

Je ovšem symbolické, že něco takového se stalo právě v Malmö, odkud v posledních letech ze strachu před stále narůstající muslimskou menšinou odešla židovská komunita. Ve městě existuje několik tzv. „no-go zón“, kde žije převážně muslimské obyvatelstvo, kvete zde zločinnost i vysoká nezaměstnanost a dokonce i policisté se sem odváží jen s posilami. Ti zde, stejně jako požárníci, pošťáci či záchranáři čelí nevybíravým útokům s jasným rasistickým podtextem.

Malmö se zmítá ve stavu blízkém chaosu a častým terčem zdejších přistěhovaleckých gangů jsou vedle místních obyvatel také auta. Ročně shoří ve městě stovky automobilů, což je, s nadsázkou řečeno, zdejší krajová specialita. Letos v únoru do Malmö zavítal britský novinář Fraser Nelson z konzervativního deníku The Telegraph. Jeho reportáž v podstatě potvrdila kritizované komentáře amerického prezidenta Donalda Trumpa k situaci ve Švédsku.

„Švédsko nestojí před zhroucením, ale jeho neschopnost v oblasti integrace vedla k mnohým problémům, které vyústily v násilí páchané přistěhovaleckými gangy a vysokou nezaměstnanost v rámci této komunity. Zatímco ve Stockholmu mohou tato fakta úřady ignorovat, v Malmö už to tak snadné nemají. Všechny tyto problémy vycházejí z rozhodnutí vlády přijmout více migrantů, než byla země schopna zvládnout. Pro vládu bude velmi bolestivé přiznat si své vlastní chyby,“ napsal Nelson.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…