Svěrák je vůl, zaznělo včera. Doktor Macek dnes přidal rázné slovo a historku se svou maminkou

03.10.2013 13:21

Bývalý politik Miroslav Macek se ve své čtvrteční glose pustil do Zdeňka Svěráka za to, že chce žalovat Tomáše Úlehlu z pravicového volebního bloku Hlavu vzhůru!. Nelíbí se mu totiž, že v „hymně“, kterou Úlehla složil, použil slov „metelesku blesku“.

Svěrák je vůl, zaznělo včera. Doktor Macek dnes přidal rázné slovo a historku se svou maminkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Exposlanec ODS a nynější kandidát na poslance za hnutí Hlavu vzhůru! Tomáš Úlehla napsal přiblblou předvolební písničku. Nikdo by si toho nevšiml, nebýt toho, že v ní použil slovní spojení metelesku blesku, na které si dělá podivný nárok Zdeněk Svěrák, neb je použil v jednom ze svých filmů. A Zdeněk Svěrák, nemaje rád Bobošíkovou, podlehl akutní blbitidě a chce jej za to zažalovat,“ glosuje Macek.

Štěpánek: Svěrák je vůl

„Rád bych upozornil Zdeňka Svěráka,“ pokračuje, „že metelesku blesku na mne sem tam pokřikla moje matka už v dobách těsně poválečných (většinou, když jsem se loudal se smetákem k metení dvorku) a dozajista si ani ona toto slovní spojení nevymyslila. Lze tedy s úspěchem předpokládat, že jej i Zdeněk Svěrák někde někdy slyšel a pak použil ve filmu. Že mu mezitím paměť zastřela dávno slyšené, je pochopitelné. Ovšem jeho případná žaloba je už za hranicemi chápání zdravého rozumu,“ dodává.

Do Svěráka se ale pustili i další. Například hudebník, publicista a člen ODS Petr Štěpánek ho na Facebooku označil za vola. „Ten hodný pán Zdeněk Svěrák je zřejmě ještě větší vůl, než si myslím od té doby, co vymyslel termín 'kulturně-mediální fronta' a co si spolu s dalšími podobnými výtečníky pro sebe ukradl Českou televizi,“ nebere si servítky Štěpánek.

Co napsal přesně doktor Macek:

Exposlanec ODS a nynější kandidát na poslance za hnutí „Hlavu vzhůru!“ Tomáš Úlehla napsal přiblblou předvolební písničku. Nikdo by si toho nevšiml, nebýt toho, že v ní použil slovní spojení „metelesku blesku“, na které si dělá podivný nárok Zdeněk Svěrák, neb je použil v jednom ze svých filmů. A Zdeněk Svěrák, nemaje rád Bobošíkovou, podlehl akutní blbitidě a chce jej za to zažalovat. Rád bych upozornil Zdeňka Svěráka, že „metelesku blesku“ na mne sem tam pokřikla moje matka už v dobách těsně poválečných (většinou, když jsem se loudal se smetákem k metení dvorku) a dozajista si ani ona toto slovní spojení nevymyslila. Lze tedy s úspěchem předpokládat, že jej i Zdeněk Svěrák někde někdy slyšel a pak použil ve filmu. Že mu mezitím paměť zastřela dávno slyšené, je pochopitelné. Ovšem jeho případná žaloba je už za hranicemi chápání zdravého rozumu…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…