Svět sledoval inauguraci Donalda Trumpa. Merkelová šla raději do muzea

22.01.2017 14:50

45. prezident USA Donald Trump se v pátek v poledne ujímal úřadu. Jeho první projev v roli nejmocnějšího světového politika sledovaly desítky milionů lidí po celém světě. Německá kancléřka Angela Merkelová však dala přednost relaxaci v muzeu.

Svět sledoval inauguraci Donalda Trumpa. Merkelová šla raději do muzea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Server magazínu The Week přinesl informaci o tom, že ne každý světový politik v pátek v podvečer středoevropského času sledoval inauguraci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Zatímco jeden z nejmocnějších vůdců světa prohlašoval, že Amerika pro něj bude vždy na prvním místě a spojenci si na to budou muset zvyknout, Angela Merkelová raději obdivovala umění v muzeu v německé Postupimi.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Evropská média většinou hodnotila Trumpův projev jako izolacionistický a agresivní a Merkelová dala před jeho výbušnými slovy přednost obrazům francouzského impresionisty Clauda Oscara Moneta.

Tiskový mluvčí paní kancléřky Steffen Seibert k tomu ovšem dodal, že německý kabinet věnoval Trumpovu projevu náležitou pozornost. K inauguračnímu projevu se posléze vyjádřila i sama Merkelová. Konstatovala, že je připravena s novým americkým prezidentem uzavírat kompromisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…